Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Τι αλλάζει στις νοσηλευτικές ειδικότητες! Όλες οι αποφάσειςΑλλαγές στις νοσηλευτικές ειδικότητες προωθεί το υπουργείο Υγείας έπειτα από σχετική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ)
Αλλαγές για τους νοσηλευτές φέρνουν οι τελευταίες αποφάσεις της ολομέλειας του ΕΣΑΝ.
Συγκεκριμένα στην τελευταία του συνεδρίαση το όργανο του υπουργείου Υγείας, που εισηγείται αλλαγές στον τομέα της Νοσηλευτικής, αποφάσισε να τροποποιήσει τον τρόπο της λήψης της ειδικότητας του νοσηλευτή.


Ήδη πάντως τις ημέρες αυτές θα ξεκινήσει και η προώθηση αλλαγών για τις μετακινήσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία, αφού ήδη ορίσθηκαν νέα κριτήρια. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Δείτε με ποια κριτήρια θα γίνονται οι μετακινήσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία! Νέοι κανόνες»
Λήψη ειδικότητας μόνο με 2 εξετάσεις
Πάντως σε ότι αφορά στις ειδικότητες, έπειτα από απόφαση της ολομέλειας του ΕΣΑΝ, αλλάζει το υπάρχον καθεστώς και πλέον «Σε περίπτωση αποτυχίας ο ειδικευόμενος νοσηλευτής δύναται να δώσει εξετάσεις ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής μέχρι δύο φορές. Σε περίπτωση αποτυχίας μετά και την 2η φορά δεν του χορηγείται ο τίτλος ειδικότητας».

Ταυτόχρονα έπειτα από σχετική απόφαση επίσης του ΕΣΑΝ, νοσηλευτής ο οποίος είναι κάτοχος τίτλου Νοσηλευτικής Ειδικότητας, «δεν δύναται να παρακολουθήσει πρόγραμμα άλλης Νοσηλευτικής Ειδικότητας».
Προς ώρας πάντως οι αλλαγές στον κλάδο της νοσηλευτικής τόσο σε ότι αφορά τις μετακινήσεις στα νοσοκομεία, όσο και σχετικά με τις ειδικότητες, γίνονται δεκτές με προβληματισμό από τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι σήμερα αυτό που λείπει στα νοσοκομεία είναι το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό και όχι οι αλλαγές σε ειδικότητες και άλλους τομείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου