Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Με διπλοβάρδιες καλύπτουν τα κενά στα Νοσοκομεία! Η περίπτωση του Αμ.Φλέμινγκ





Διπλοβάρδιες καλούνται να κάνουν πολλοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για να καλύψουν τα κενά.

Η εφεύρεση δεν είναι καινούρια αλλά όπως φαίνεται εφαρμόζεται όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα.
Όπου υπάρχει κενό σε προσωπικό, οι υπάρχοντες εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν διπλοβάρδιες «για να στηρίξουν το σύστημα», έστω κι αν πολλές φορές μπορεί να μην πληρώνονται.
Πληρώνονται σε ρεπό τα οποία όμως είναι ανώφελα, καθώς δεν μπορούν να τα πάρουν αφού και πάλι δεν επαρκεί το προσωπικό.

Ένας φαύλος κύκλος υπερεργασίας στο όνομα της κρίσης και της έλλειψης προσωπικού σε όλο το ΕΣΥ.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι του γραφείου κίνησης κάνουν βάρδιες στις ημέρες εφημερίας για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Δώρο ρεπό αλλά χωρίς…ρεπό!
Όμως για τους λιγοστούς αυτούς υπαλλήλους, σημαίνει επιπλέον καθήκοντα και σημαίνει επίσης ότι: «Επιφέρει συνήθως αδυναμία να παρθούν κανονικές άδειες, συχνότατα επιβάλλει διπλοβάρδιες, συνεχή πίεση και εξουθένωση. Παράλληλα δεν πληρώνονται κανονικά, αφού πολλές φορές οι υπάλληλοι πληρώνονται με υποχρεωτικά ρεπό που δεν μπορούν να πάρουν!»
Σε πρόσφατη συνάντηση των εργαζομένων διαπιστώθηκε πως: «για μια ακόμα φορά η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέλει να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού, στην πλάτη όσων απόμειναν να εργάζονται.

Όποια διευθέτηση λοιπόν και αν επιχειρηθεί, αν δεν συνοδευτεί με ενίσχυση σε προσωπικό, το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι η ακόμα περισσότερη εντατικοποίηση, προκειμένου να «βγει η δουλειά».»
Το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ ζητά από τη Διοίκηση εκτός από την ενίσχυση με προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, την επιστροφή των υπαλλήλων του Αμαλία Φλέμινγκ στην οργανική τους θέση.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους με απόφαση της Διοίκησης, αυθαίρετα και με αυταρχικό τρόπο «διατάχθηκαν» να δουλεύουν εκτός του Νοσοκομείου πολλοί εργαζόμενοι.

Αποτέλεσμα βέβαια είναι να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο οι συνθήκες για όσους απέμειναν. «Απαιτούμε άμεσα, την ενίσχυση σε προσωπικό και την επιστροφή όσων είτε με αυθαίρετο τρόπο είτε με ρουσφέτι έφυγαν από το Φλέμιγκ, ενώ κατέχουν οργανική θέση σ’ αυτό» σημειώνουν τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων που ετοιμάζονται μάλιστα για κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου