Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Καταγγελία Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την μετατροπή των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε Κοινά

ΑΘΗΝΑ 13/06/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ.1732


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ



Κύριε Υπουργέ,

ΕΚΔΩΣΑΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ με θέμα «Σύσταση Κοινών Υπηρεσιακών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας», με την οποία καταργείτε το σύνολο των Ειδικών Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων που έχουν συσταθεί στην ΕΔΡΑ

κάθε Νοσοκομείου. Ομαδοποιείτε τα Νοσοκομεία και μετατρέπετε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε Κοινά.

Τα νέα Κοινά Πρωτοβάθμια Υπηρεσιακά Συμβούλια κρίνουν υπηρεσιακά θέματα πολυάριθμου προσωπικού (άνω των 5.000) και θα είναι βέβαιες οι καθυστερήσεις και οι δυσλειτουργίες.


Η κατάργηση των Ειδικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων δεν γίνεται για δημοσιονομικούς λόγους αφού δεν προκαλούσαν δαπάνη στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.


Δημιουργούνται επίσης διαδικαστικά προβλήματα αφού πρέπει να προκηρυχτούν εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή των δύο αιρετών μελών από το σύνολο του εκλογικού σώματος.


Είναι σαφές λοιπόν ότι η αναστάτωση αυτή δεν προκαλείται χωρίς λόγο.


Συγκεντρώνοντας τα Συμβούλια Κρίσης και ελέγχοντας την πλειοψηφία των μελών τους (τα τρία μη αιρετά μέλη διορίζονται από τον Υπουργό Υγείας), θα επιχειρήσετε την επιλογή «αρεστών» προϊστάμενων οργανικών Μονάδων.


Με την κωλυσιεργία συγκρότησης των ΣΕΠ μεθοδεύετε την ανάθεση καθηκόντων σε ελεγχόμενα στελέχη. Στο νέο Μνημονιακό τοπίο που διαμορφώνεται με το πετσόκομμα των Διευθύνσεων, Υποδιευθύνσεων και Τμημάτων, το Υπουργείο Υγείας υποκύπτει σε κομματικές πιέσεις για ελεγχόμενες κρίσεις και τοποθετήσεις στελεχών.


Η κυβέρνηση από τη μια κόπτεται για την αποδοτικότητα των Δημοσιων Υπηρεσιών και από την άλλη φροντίζει για την εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.


Κύριε Υπουργέ,


Αποσύρετε άμεσα την απόφαση στραγγαλισμού της αξιοκρατίας στα Δημόσια Νοσοκομεία.






ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                   ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου