Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αποκλειστικό! Έγγραφο βόμβα, το Υπ Υγείας «χορεύει» στους ρυθμούς της τροϊκα

Έφτασε σήμερα Τετάρτη (5-6-13) στα Νοσοκομεία ένα πολυσέλιδο έγγραφο, μέσω των ΥΠΕ, τροϊκανής γραφής και έμπνευσης με το οποίο ζητούνται στοιχεία οικονομικά αλλά και άλλα σχετικά με την κινητικότητα του προσωπικού των Νοσοκομείων και την εφαρμογή των μνημονιακών οργανισμών.
Πριν αναφερθούμε στο περιεχόμενο του εγγράφου θέλουμε να
επισημάνουμε ένα στοιχείο που δείχνει ότι το Υπ Υγείας «χορεύει» στους τροϊκανούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα το έγγραφο περιέχει ταυτόχρονα τόσο το αγγλικό κείμενο, που προφανώς έχει σταλεί από τους τροϊκανούς, καθώς και την ελληνική μετάφραση των σχετικών ερωτημάτων. Είναι μάλιστα τόσο η βιασύνη του Υπ Υγείας που τα στοιχεία ζητούνται να δοθούν μέσα σε μια μέρα.
Το πιο σημαντικό βεβαίως δεν είναι η υποταγή της συγκυβέρνησης και του Υπ Υγείας στις τροϊκανές απαιτήσεις, γεγονός που είναι γνωστό σε όλους, αλλά το ίδιο το περιεχόμενο του εγγράφου που δείχνει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα δρομολογούνται δραματικές εξελίξεις για τα ίδια τα νοσοκομεία αλλά και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά.
Με το συγκεκριμένο έγγραφο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ζητούνται να απαντηθούν ερωτήματα που σχετίζονται με ζητήματα όπως:
  • Η πορεία υλοποίησης των μνημονιακών οργανισμών,
  • Η πρόοδος σχετικά με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων κλινικών και το κλείσιμο κρεβατιών και η καταγραφή σε λίστα των κλινικών που συγχωνεύτηκαν και αυτών που βρίσκονται σε λειτουργία.
  • Η εφαρμογή της κινητικότητας στα Νοσοκομεία και συγκεκριμένα οι μετακινήσεις προσωπικού που έγιναν μέσα στην κάθε ΥΠΕ
  • Η υλοποίηση των μνημονιακών προϋπολογισμών και οι αποκλείσεις που εμφανίζονται στην υλοποίησή τους.
  • Το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης, η εφαρμογή της δραστικής ουσίας και η αύξηση της χρήσης γενοσσήμων.
  • Οι διαγωνισμοί που έχουν δρομολογηθεί, οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και οι πληρωμές προς προμηθευτές.
  • Η μείωση του κόστους των συμβάσεων
  • Η είσοδος τω ιδιωτών ελεγκτών στα Νοσοκομεία
  • Η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος και η σύνταξη ισολογισμών για το 2011 και 2012.
  • Η πρόοδος από την είσπραξη των χαρατσιών των 5 ευρώ καθώς και τα έσοδα από κατηγορίες ατόμων που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι τα Νοσοκομεία έχουν υπαχθεί σε οικονομική επιτροπεία και η τρόικα πλέον έχει τον απόλυτο έλεγχο στη λειτουργία τους. Αν μάλιστα συνδυαστεί το γεγονός των στοιχείων που ζητούνται με το σημερινό έγγραφο σχετικά με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών καθώς και την κινητικότητα του προσωπικού με αντίστοιχο έγγραφο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας για την καταγραφή των θέσεων του προσωπικού είναι προφανές ότι οι απολύσεις και η υποχρεωτικές μετατάξεις είναι προ των πυλών.
Υπηρεσιακοί παράγοντες στα Νοσοκομεία τόνιζαν παράλληλα ότι οι μνημονιακοί προϋπολογισμοί του 2013 έχουν οδηγήσει ήδη σε πλήρη οικονομική ασφυξία και αν αυτές οι πολιτικές συνεχιστούν τα λουκέτα είναι πλέον αναπόφευκτα.
Μοναδική απάντηση σε αυτή τη βάρβαρη και καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης που διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ένα πλατύ ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην υγεία μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Η πανυγιειονομική απεργία στις 7 Ιούνη μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα σταθμό στον αγώνα για να μην προχωρήσουν τα μνημονιακά μέτρα, να μην κλείσει ούτε ένα νοσοκομείο – κλινική και κρεβάτι, να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας, για να μπει φρένο στα καταστροφικά σχέδια της συγκυβέρνησης και τη τρόικα.


ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου