Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Τέλος δεν έχει η αθλιότητα της τρικομματικής συγκυβέρνησης, η οποία ανέλαβε ως εργολαβία την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Μετά την δημόσια υγεία, την παιδεία, το νερό και τον ορυκτό πλούτο πήραν σήμερα σειρά η δημόσια ενημέρωση και πληροφόρηση. Με μιαν επαίσχυντη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου λοιδορούνται και διασύρονται συλλήβδην δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και αναγγέλλεται το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αυτοί που κλείνουν την ΕΡΤ και καταγγέλλουν τους εργαζόμενους ως διεφθαρμένους και τεμπέληδες, είναι οι ίδιοι που χαρίζουν εκατομμύρια στους καναλάρχες για τις δημόσιες συχνότητες. Αυτοί που σπεκουλάρουν με το "χαράτσι" για την ΕΡΤ έχουν φορτώσει στον ελληνικό λαό δυσβάστακτα χαράτσια προς χάριν των δανειστών. Αυτοί που αδιαφορούν για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και κλείνουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση έχουν προνομιακές σχέσεις με τα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία έχουν μετατρέψει σε κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό. Αυτοί που ανέλαβαν να "εξυγιάνουν" τα δημόσια οικονομικά είναι οι ίδιοι που έκαναν όργια ρουσφετιού και ρεμούλας στη δημόσια τηλεόραση και χαρίζουν εκατομμύρια από το τραπεζικό σύστημα στους φίλους τους καναλάρχες. Αυτοί που αποφάσισαν να δείξουν "πυγμή" μετά το φιάσκο με την πώληση της ΔΕΠΑ κάπου έκαναν λάθος. Έδωσαν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα δυνατό κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης.
Δεν θ΄ αφήσουμε ούτε στιγμή μόνους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους και τους τρικομματικούς συνεταίρους.
Ο δρόμος που ανοίγει το κλείσιμο δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών με απλή υπουργική απόφαση αφορά τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες πως η τρόικα κατά την αυριανή επίσκεψή της στο υπουργείο Υγείας πρόκειται να ζητήσει το κλείσιμο άλλων 5 Νοσοκομείων και 600 Τμημάτων και υποθέτουμε βάσιμα πως η κυβέρνηση θα συναινέσει.
Η συμμετοχή του ιατρικού κόσμου στις κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν συνιστά απλώς έκφραση αλληλεγγύης. Αφορά στα δικαιώματα μας, το μέλλον μας και τις δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Ή αυτοί ή εμείς.
Να τους διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΑΛΤΑΚΟΣ, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ, μέλος ΔΣ της ΕΙΝΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου