Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το παρασκήνιο της αποχώρησης Βούλτεψη

Το πρόσωπο του υπουργού Υγείας, ήταν ο λόγος για τον οποίο η κ. Σοφία Βούλτεψη αρνήθηκε τα μεσάνυχτα τη θέση της υφυπουργού Υγείας.
Σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ, τα αίτια της πρώιμης παραίτησής της είναι δύο:
Το πρώτο, ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης προέρχεται από το ΛΑΟΣ και η κ. Βούλτεψη δεν μπορούσε να συνυπάρξει με πολιτικό προϊστάμενο βουλευτή προερχόμενο από τον συγκεκριμένο χώρο.
Το δεύτερο, ότι και οι δύο πολιτεύονται στη Β΄ Αθήνας και η αποδοχή εκ μέρους της μίας θέσης υπό τον κ. Γεωργιάδη θα την έφερνε σε δυσμενή εκλογικά θέση.

Το παρασκήνιο της αποχώρησής της έχει ως εξής:
Το βράδυ της Δευτέρας, η κ. Βούλτεψη δέχτηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος την ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Υγείας.
Η κ. Βούλτεψη τον ρώτησε 'ποιός θα είναι υπουργός'; Ο κ. Σταμάτης δεν της απάντησε, όμως, καθώς έως εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη διάφορες 'καραμπόλες'...
Ενδεικτικό είναι ότι - έως αργά το βράδυ - για τη θέση του υπουργού Υγείας ακουγόταν και το όνομα του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Όταν αργότερα ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης από τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, η κ. Βούλτεψη αντέδρασε.
Τα μεσάνυχτα, ενημέρωσε τους κ.κ. Σταμάτη και Μπαλτάκο ότι δεν μπορεί να δεχτεί τη θέση και - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν έγινε προσπάθεια να μεταπεισθεί.
Σύμπτωση
Η εντυπωσιακή σύμπτωση της υπόθεσης, ωστόσο, δεν αφορά την κ. Βούλτεψη, αλλά την κ. Ζέττα Μακρή, η οποία αναλαμβάνει τελικά υφυπουργός Υγείας.
Η κ. Μακρή κατέλαβε πρόσφατα στο κοινοβούλιο τη θέση του Θανάση Νάκου, ο οποίος απεβίωσε.
Λίγους μήνες αργότερα, καταλαμβάνει τη θέση που αρνήθηκε η κ. Βούλτεψη...
Δ.Κ. IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου