Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Γεωργιάδης: 1.250 -πλην γιατρών- στην πρώτη φάση της διαθεσιμότητας

Γεωργιάδης: 1.250 -πλην γιατρών- στην πρώτη φάση της διαθεσιμότητας Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από το χώρο της Υγείας επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ όπως ανακοίνωσε στην πρώτη φάση της διαθεσιμότητας θα βγουν 1.250 εργαζόμενοι, με εξαίρεση τους γιατρούς.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega, ο κ.Γεωργιάδης επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στην Υγεία, καθώς «υπάρχουν μεγάλα κενά».
Υπογράμμισε, δε, ότι «όσοι βγουν σε καθεστώς κινητικότητα δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 8 μήνες για τη νέα τοποθέτηση». Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η μετακίνηση του κάθε υπαλλήλου θα γίνει εντός της εκάστοτε υγειονομικής περιφέρειας.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν πρόκειται αιφνιδιάσει κανέναν, προσθέτοντας ότι, αφού επισκεφθεί όλους τους εμπλεκόμενους, θα έχει εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να «συνεννοηθούν πλήρως».
Οσον αφορά τις αλλαγές στα νοσοκομεία, και ειδικά για την Αθήνα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «υπάρχουν νοσοκομεία, στα οποία θα επέλθουν αλλαγές, τόσο για καλύτερες παροχές υγείας, όσο και για εξοικονόμηση χρημάτων». Όπως είπε, τα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.
Σημείωσε, επίσης, ότι το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως σηεμείωσε ο κ.Γεωργιάδης, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.
Ακόμη, υποστήριξε ότι ο ΕΟΠΥΥ ένα τεράστιο εγχείρημα, ενώ χαρακτήρισε τον οργανισμό «γίγαντα με πήλινα πόδια».

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου