Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

μειωμένες από 15-25% οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων

Με πρόσφατο έγγραφο το υπουργείο Υγείας ζητά από τα Νοσοκομεία να καταρτίσουν προϋπολογισμούς για το 2014, στους οποίους οι λειτουργικές δαπάνες πρέπει υποχρεωτικά να είναι μειωμένες από 15-25%.
Αν το δούμε από οικονομική σκοπιά πρόκειται για σφαγιαστική περικοπή, δεδομένης και της τεράστιας μείωσης των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια, μείωση που εγγίζει συνολικά το 60%.
Αν δούμε όμως τη μείωση από ιατρική και κοινωνική σκοπιά και τη συνδυάσουμε με την πρόσφατη έρευνα της ΕΣΔΥ, τότε αναμφισβήτητα μιλούμε για κοινωνικό
έγκλημα.
Λέει λοιπόν η έρευνα της ΕΣΔΥ (κλικ εδώ) πως η συρρίκνωση της υγειονομικής δαπάνης έχει τραγικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στους χρόνιους ασθενείς, οι οποίοι κινδυνεύουν από πρόωρη ανικανότητα-ακόμη και θάνατο.
Ας πάψει λοιπόν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επικαλούνται δήθεν δύσκολες διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της νέας δόσης, ενώ θερίζουν την ελληνική κοινωνία και ιδίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού με τις περικοπές στην υγεία.

 http://www.ygeianet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου