Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ

ΑΘΗΝΑ 24-7-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1897
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ. Στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας συμμετείχαν πάνω από 2000 υγειονομικοί. Μετά τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των Συνδικαλιστικών φορέων ακολούθησε
δυναμική πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο Υπουργός Υγείας με μεγαλόστομες δηλώσεις εμφανίζει το μαύρο – άσπρο. Με επικοινωνιακούς ακροβατισμούς ωραιοποιεί την διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας, σε περίοδο που οι πολίτες τις έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ επειδή ζουν στη φτώχεια, στον κοινωνικό αποκλεισμό και την εγκατάλειψη από τις ασκούμενες ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες δεν διαθέτουν σήμερα ασφάλιση και δεν έχουν πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ περιλαμβάνει την ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ. Όχι βέβαια των δαπανών της παραοικονομίας, της διαφθοράς, της διαπλοκής αλλά των κοινωνικών δαπανών που πυρήνας τους είναι οι δαπάνες για την Υγεία και την Πρόνοια.
Η πρόβλεψη του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ για σταδιακή συρρίκνωση χρηματοδότησης του συστήματος στο 6% (από 10,5%) καθιστά το σύστημα τριτοκοσμικό.
Τα Νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και αναγκαστικά αναστέλλουν βασικές λειτουργίες τους. Δεν έχουν δυνατότητα να αγοράσουν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.
Πάνω από 50 Νοσοκομεία που βρίσκονται σε καθεστώς διασύνδεσης χωρίς Νομική υπόσταση είναι στο στόχαστρο των Συγχωνεύσεων – Καταργήσεων.
Ο Υπουργός ανακοίνωσε ήδη τα πρώτα Νοσοκομεία που θα προέλθουν οι 1342 διαθεσιμότητες υγειονομικών από τους 2500 συνολικά που διαθέτει στο βωμό της ΤΡΟΪΚΑ.
Στις Μνημονιακές Πολιτικές θυσιάζονται 50 μικρά και μεσαία Νοσοκομεία που προσφέρουν φιλικές, προσιτές, δωρεάν υπηρεσίες στους χρήστες των υπηρεσιών και «ξεφορτώνουν» τη ζήτηση που είναι αυξημένη των μεγάλων Νοσοκομείων.
Οι Διαθεσιμότητες τελικά είναι Απολύσεις και όχι υποχρεωτικές Μετατάξεις, όπως ισχυρίζεται περιφερόμενος στα κανάλια ο Υπουργός Υγείας.
Το ΕΣΥ χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού επειδή αποδεκατίστηκε με την εργασιακή εφεδρεία και τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις.
ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑΣ
ΕΩΣ ΕΔΩ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου