Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σε ιδιωτικό σχεδιάζει να μετατρέψει το ΕΣΥ ο Α. Γεωργιάδης

Οι μάσκες έπεσαν. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μέρα τη μέρα αποκαλύπτει τα καταστροφικά σχέδια που έχουν συναποφασίσει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης και οι συνεταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGAαποκάλυψε ότι θα
μετατρέψει τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν κατά τα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. Οι δηλώσεις του για ιδιώτες ελεγκτές που θα αποφασίζουν αν θα γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις, αν θα χορηγείται συγκεκριμένη αγωγή παραπέμπει σε μοντέλα αμερικάνικων ιδιωτικών νοσοκομείων που αξιολογούν την ανθρώπινη ζωή με οικονομικά κριτήρια.

Το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει ο κ. Γεωργιάδης και οι μνημονιακοί συνεταίροι στηρίζεται στα θεραπευτικά πρωτόκολλα κατά τα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
Για το θέμα θα επανέλθουμε με αναλυτικό άρθρο.
Δείτε πως παρουσιάζει ωραιοποιημένα τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη η ιστοσελίδα in.gr
Μια γεύση για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει στο χώρο της Υγείας έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας.
Μιλώντας στο Mega, ο Αδ.Γεωργιάδης σημείωσε ότι το Δημόσιο θα αναθέσει σε ιδιώτη τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.
Όπως εξήγησε, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους για τις επεμβάσεις, εξετάσεις, θεραπείες κτλ.
«Όταν ένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ μπαίνει στο νοσοκομείο, θα πηγαίνει ο συμβεβλημένος γιατρός της ιδιωτικής εταιρίας που θα κάνει τον έλεγχο. Θα κρίνει αν η προτεινόμενη θεραπεία είναι η κατάλληλη, αν πρέπει να κάτσει στο νοσοκομείο και πόσες ημέρες, αν πρέπει να κάνει αυτήν την εγχείριση και δεν θα χρεώνει ο καθένας ό,τι θέλει» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Τόνισε, δε, ότι το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, «εντός θέρους».
Ο «κλινικός έλεγχος» θα γίνεται τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά νοσοκομεία, με στόχο την εξοικονόμηση 25% - 30% στις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος.
Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην αλλαγή χαρακτήρα ορισμένων νοσοκομείων, τα οποία θα μετατραπούν σε κέντρα α'βάθμιας φροντίδας αστικού τύπου. 
Όπως είπε, τα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου. Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι άμεσα αρχίζει η κατάρτιση του σχετικού σχεδιασμού.
Ο ίδιος παρείχε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας, καθώς υπάρχουν πολλά κενά: «Ζητάμε προσωπικό, δεν διώχνουμε» είπε.
Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στην κινητικότητα θα ενταχθούν 1.250 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όχι όμως γιατροί.
Όσοι ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας (κυρίως νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) σε περίπου ένα με δύο μήνες θα μετακινηθούν στη νέα θέση τους, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης. Η μετακίνηση θα γίνει εντός περιφέρειας, παρατήρησε ο υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, σε κινητικότητα θα τεθεί προσωπικό από νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα και θα μετακινηθούν σε νοσοκομεία που έχουν αυξημένες ανάγκες.
Σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, οι αλλαγές αυτές είναι σωστές και αυτονόητες και δεν θα υλοποιηθούν επειδή τις επιβάλει οι τρόικα, αλλά επειδή έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.
Στόχος των αλλαγών είναι η εξοικονόμηση πόρων, καθώς και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.


 http://www.ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου