Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Υγεία για τις διαθεσιμότητες


Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Υγεία για τις διαθεσιμότητες



Τη σφοδρή αντίδραση γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία, προκαλεί η κυβερνητική πρόθεση να θέσει 2.500 εργαζόμενους σε καθεστώς κινητικότητας.
'Μπλακ άουτ' προκαλεί στο χώρο της Υγείας η πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει 2.500 εργαζόμενους σε καθεστώς κινητικότητας.

Οι Ομοσπονδίες νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν την Τρίτη στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Οι δύο Ομοσπονδίες έχουν, επίσης, προκηρύξει νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 24 Ιουλίου, με αίτημα να μην προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες του προσωπικού.

Η ΟΕΝΓΕ κρίνει ότι οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα Υγείας:

'Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία, ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει 2.500 εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Θα δούμε λοιπόν να κλείνουν κι άλλες χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), να διαλύονται τμήματα και να αποσυντίθεται το δημόσιο σύστημα Υγείας, προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, αν και φαίνεται προς στιγμήν πως εξαιρούμεθα από τις διαθεσιμότητες, στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες μας που απειλούνται με απόλυση, στεκόμαστε στην ίδια γραμμή αγώνα με την ελληνική κοινωνία που απειλείται από την ανεργία, την ανέχεια, τις αρρώστιες και τον αφανισμό'.

ΠΟΕΔΗΝ

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει τα εξής:

'Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 στο σύνολο του δημοσίου.

Οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων, θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ.

Οι 65.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων που στηρίζουν την 24ωρη λειτουργία των νοσοκομείων 360 ημέρες το χρόνο, καλούνται να συμβάλλουν στο φόρο αίματος που απαιτεί η τρόικα και έχουν σπεύσει να συμφωνήσουν οι πρόθυμοι υπουργοί Υγείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Από την πολιτική αυτή δεν εξαιρείται κανένας και εν δυνάμει όλοι οι υγειονομικοί είναι υποψήφιοι προς διαθεσιμότητα – απόλυση'.

Δ.Κ.        http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου