Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Το ΕΣΥ διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: Το ΕΣΥ διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.


Το ΕΣΥ διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται

όσο ποτέ άλλοτε. Στηρίζουμε την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 1 Μαΐου

Ο ΙΣΛ εκτιμά ότι η βαριά υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, οδήγησε ήδη την κοινωνία μας σε ανθρωπιστική κρίση.

Την ώρα που η ζήτηση δημόσιων υπηρεσιών υγείας αυξάνεται αλματωδώς, άνθρωποι πεθαίνουν αναμένοντας ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, ενώ απ’ την άλλη μεριά ο ΕΟΠΥΥ κατεδαφίζεται, βουλιάζοντας καθημερινά όλο και περισσότερο στα χρέη του.

Τα κυβερνητικά μέτρα που λαμβάνονται, κάνουν ακόμα πιο επώδυνη την μετακύλιση του βάρους των δαπανών υγείας στις άδειες τσέπες των λεηλατούμενων πολιτών.


Οι μεγάλες περικοπές των δημοσίων δαπανών έχουν επιφέρει δραματικές επιπτώσεις και στην Υγεία. Μόνο για το διάστημα 2009-2013 μειώνονται κατά 41,4%. Οι δημόσιες δομές υγείας, σχεδόν σ’ όλους τους τομείς υπολειτουργούν, ενώ οι αμοιβές των λειτουργών υγείας ακρωτηριάζονται και εξευτελιζονται. Η μισθολογική εξόντωση των νοσοκομειακών γιατρών εξαφάνισε και τα τελευταία υπολείμματα της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας του 2008.

Ο ΙΣΛ στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 1 Μαΐου και καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στα Νοσοκομεία-ΚΥ-ΠΙ να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης, διεκδικώντας:

1. Ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στο χώρο της Υγείας.

2. Δημόσιο-δωρεάν-ποιοτικό Σύστημα Υγείας, με πλήρη κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των πολιτών.

3. Στελέχωση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο προσωπικό και ικανοποιητικές αποδοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

4. Ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης.

5. Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών.

Κατά την ημέρα της απεργίας οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.



Για τον Ι.Σ.Λ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                        ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ
medispin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου