Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σχέδιο για την κατάργηση των κλειστών κλινών θα καταθέσει η διοικήτρια του "Μεταξά"

Λεπτομερές και τεκμηριωμένο σχέδιο, με το οποίο θα καταργούνται οι 80 περίπου κλίνες του αντικαρκινικού νοσοκομείου του Πειραιά "Μεταξά" οι οποίες παραμένουν τα τελευταία χρόνια κλειστές, συμφώνησε την Τρίτη 2 Απριλίου να καταθέσει προσεχώς η διοικήτρια του "Μεταξά" Ελένη Μαραγκάκη στον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου Γιάννη Ευδοκιμίδη. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση των δύο μερών η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Απριλίου στο νοσοκομείο.


Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ygeia360.gr ο Γιάννης Ευδοκιμίδης, "δεν πρόκειται για κατάργηση λειτουργούντων κλινών, αλλά για κατάργηση κλειστών κλινών, κίνηση η οποία θα συνοδευθεί από ενισχύσεις τμημάτων του νοσοκομείου, μεταφορές κλινών από κλινική σε κλινική και αναδιάρθρωση της καθημερινής νοσηλευτικής λειτουργίας του 'Μεταξά', προκειμένου το νοσοκομείο να καταφέρει να αποδίδει τα μέγιστα με δεδομένη τη στενότητα σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων".

Το σχέδιο το οποίο θα υποβάλλει η Ελένη Μαραγκάκη στον Γιάννη Ευδοκιμίδη θα αποτελέσει άση συζήτησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι δυνατόν αυτό να ενταχθεί στον γενικότερο σχεδιασμό για συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και εργαστηρίων του ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς (ΙΣΠ) έχει εκφράσει την αντίθεσή του στις προθέσεις για καταργήσεις κλινών στο "Μεταξά".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου