Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στην εντατική το ΕΣΥ! ξεκίνησε κύκλος κινητοποιήσεων

Στην εντατική το ΕΣΥ! ξεκίνησε κύκλος κινητοποιήσεωνΑσθενεί και πάλι η υγεία λόγω τηςε υποχρηματοδότησης με συνέπεια οι εργαζόμενοι να βγαίνουν για άλλη μια φορά στο δρόμο. Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν σήμερα Πέμπτη από τις 11 έως τις 15.00 δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και θεραπευτήρια χρόνιων
παθήσεων, λόγω στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι που ζητούν την άμεση καταβολή δεδουλευμένων αλλά και τη στήριξη του ΕΣΥ, πραγματοποίησαν και συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας.
Στο μεταξύ νέα 48ωρη, για σήμερα και αύριο Παρασκευή, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού ΑΤΕ, μετά την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία κλείνει το ταμείο, με αποτέλεσμα να μείνουν 120 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά.
Να σημειωθεί ότι στις 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πανυγειονομική απεργία με τη συμμετοχή γιατρών και εργαζομένων από όλα τα νοσοκομεία και μονάδες υγείας της χώρας. Οι συνδικαλιστικοί φορείς ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ζητούν μεταξύ άλλων να προσληφθεί προσωπικό, να χρηματοδοτηθεί επαρκώς το ΕΣΥ αλλά και να αποπληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.


http://www.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου