Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Καθυστερεί η δωρεάν περίθαλψη σε ανέργους

Με βραδείς ρυθμούς προχωρεί το σύστημα χορήγησης δωρεάν υπηρεσιών περίθαλψης σε 200.000 ανασφάλιστους και ανέργους.
Οι υπηρεσίες θα παρέχονται μέσω ειδικών κουπονιών (healthvouchers), τα οποία θα χορηγούνται με ηλεκτρονικό τρόπο στους δικαιούχους.


Το μέτρο έχει κόστος 46 εκατομμύρια ευρώ και έχει εξαγγελθεί πριν από τρεις μήνες.

Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν την Πέμπτη στο Iatronet ότι το σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο.

Την Τετάρτη, προκηρύχθηκε πρόχειρος διαγωνισμός, για λειτουργία μηχανισμού υποστήριξης (λειτουργία call - center, help desk). Καταληκτική ημερομηνία για τις προσφορές ορίστηκε η 24η Μαΐου.

Υποστήριξη
Το 'call center' θα υποστηρίξει την εφαρμογή του προγράμματος για απόκτηση δικαιώματος πρόσβασης (healthvoucher) σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πολιτών χωρίς ασφαλιστική ικανότητα.
Παρέχει υποστήριξη στους πολίτες και τα ΚΕΠ κατ ελάχιστον με τους ακόλουθους τρόπους:
  • Δίνει διευκρινίσεις αναφορικά με την επιλεξιμότητα των ωφελούμενων.
  • Παρέχει υποστήριξη σε διαδικαστικά θέματα κατά την υποβολή της αίτησης.
  • Αποτελεί σημείο επικοινωνίας για τα ΚΕΠ για θέματα διευκρινίσεων επί του προγράμματος ή διαδικαστικών επί της αίτησης.
  • Αποστέλλει στους δικαιούχους ηλεκτρονικό αντίγραφο (μέσω e-mail) του healthvoucher, σε περίπτωση απώλειας, και αφού έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους μέσω ΑΜΚΑ - ΑΦΜ - αριθμού αστυνομικής ταυτότητας με τη λίστα εγγεγραμμένων στο πρόγραμμα στην οποία έχει πρόσβαση.
  • Παρέχει ενημέρωση στους δικαιούχους για τις διαθέσιμες ενέργειες που καλύπτει το healthvoucher, είτε προ της χρήσης του είτε κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.
Συγκεντρώνει, επίσης, τα ερωτήματα των πολιτών, ενημερώνει και αποστέλλει στο ΕΠΙΣΕΥ για ανάρτηση στο site του προγράμματος ερωτήσεις και απαντήσεις. Επικοινωνεί με τον αρμόδιο σε υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ, για θέματα - ερωτήματα προς διευκρίνιση στα οποία το ίδιο δεν μπορεί να απαντήσει.
Δ.Κ.


 http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου