Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Διοικητής ΚΑΤ: Για την αυτοαξιολόγησή σας… περάστε από το Γραφείο Διοίκησης!!!

Ο Διοικητής του ΚΑΤ, στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει, και να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους, για να περάσει την κυβερνητική επιλογή της αξιολόγησης - σφαγείο, δίνοντας  ένα ρεσιτάλ ακραίου αυταρχισμού και καταστρατήγησης ακόμα και υπηρεσιακών αρμοδιοτήτων και ορίων, προέβη σε μια ενέργεια που δεν απέχει από τη λογική και τις πρακτικές της δεκαετίας τού `50.

Με έγγραφό του, καλεί "όσους εργαζόμενους επιθυμούν", να προσέλθουν στο γραφείο Διοίκησης.... για να παραλάβουν έντυπα προκειμένου να αυτοαξιολογηθούν!!!

Οι εργαζόμενοι στο ΚΑΤ, όπως και στα άλλα Νοσοκομεία έχουν αρνηθεί να συμμετέχουν μέχρι σήμερα στην αξιολόγηση – σφαγείο που οδηγεί σε απολύσεις και μειώσεις μισθών και να βάλουν το «κεφάλι τους στον τορβά», όπως τους ζητάει η Κυβέρνηση. Ο Διοικητής του ΚΑΤ παρ’ όλα αυτά, πέρα και από τις διατάξεις του νόμου που η συγκυβέρνηση που στηρίζει ορίζει, τους καλεί να το κάνουν αυτό μέσω του γραφείου του χρησιμοποιώντας τη θέση του για να περάσει αυτή την πολιτική.
Στην έκτακτη γενική συνέλευση πού πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφασίστηκε να δοθεί μια ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό του Διοικητή και στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι κανείς συνάδελφος δεν θα υποκύψει σ` αυτό τον εκβιασμό - τρομοκράτηση και ότι κανείς δεν θα προσέλθει στο γραφείο Διοίκσηης για να παραλάβει φύλλο αυτοαξιολόγησης.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. τού Σωματείου, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ και σύσσωμη η Γενική Συνέλευση, πήγαν στο Γραφείο τού κ. Διοικητή για να απαιτήσουν να αποσυρθεί το έγγραφο, το οποίο πέραν όλων των άλλων, καταστρατηγεί και παρακάμπτει τόσο τις υπηρεσιακές όσο και τις θεσμικές λειτουργίες του Νοσοκομείου.
Εκεί όμως, τους περίμενε μια δεύτερη «έκπληξη»
Αφού επιβεβαιώθηκε ο ακραίος αυταρχισμός  του Διοικητή, με φράσεις του τύπου «έτσι αποφάσισα», «έτσι έκρινα», «εσείς το λέτε ότι είμαι παράνομος», «δεν παίρνω πίσω το έγγραφο», προχώρησε και στο επόμενο και πιο ''ενδιαφέρον" βήμα:
Όταν οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους, του ανακοίνωσαν την απόφαση της Γ.Σ, ο κ. Διοικητής αμφισβήτησε τη νομιμότητά της, ρωτώντας πόσοι εργαζόμενοι ήταν παρόντες και αν υπήρχε σε αυτή απαρτία! Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι με τη σθεναρή τους στάση δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Διοικητή να επεμβαίνει στα εσωτερικά του συνδικάτου δηλώνοντας ότι αυτές οι συμπεριφορές θα βρίσκουν το σύνολο των εργαζομένων απέναντι.
Φαίνεται ότι ο κος Βουμβουλάκης, σαν πιστός εκφραστής της συγκυβέρνησης, έχοντας κατά νου τον νέο συνδικαλιστικό νόμο πού προωθείται από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της τρόικα και έχει ως στόχο να χτυπήσει τα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων προτρέχει να εφαρμόσει πρώτος αυτές τις επιλογές.
Όμως ο κάθε κος Βουμβουλάκης και η συγκυβέρνηση, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!
Οι εργαζόμενοι θα συσπειρωθούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά γύρω από τα Σωματεία τους, και με την ενότητά τους, την αποφασιστικότητά τους θα αποτρέψουν την ψήφιση αλλά και την εφαρμογή των όποιων αντεργατικών και αντιδραστικών νόμων που θέλουν να βάλουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο.
Η υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων από τις επιθέσεις της συγκυβέρνησης, πρέπει να αναδειχθεί σε κυρίαρχο ζήτημα για το επόμενο χρονικό διάστημα και με μαζικούς ενωτικούς αγώνες να αποτραπεί μια τέτοια αντιδημοκρατική εξέλιξη!

Δείτε και το σχετικό έγγραφο –
email που απέστειλε ο διοικητής του ΚΑΤ στους εργαζόμενους.
Κηφισιά, 01/10/2014
Αριθ. πρωτ. ΔΣ 577
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ-ΕΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ
Τηλ.213 2086956, φαξ213 2086126
voumvoulakis@kat-hosp.gr

Θέμα:
Προς
Ολους τους Εργαζόμενους του ΓΝΑ ΚΑΤ
πλην Γιατρών
Αξιολόγηση
Σας γνωρίζω ότι με τον Ν 4281/2014, άρθρο 250, παρ. 3 (ΦΕΚ 160/Α/08-08-2014) δεν
είναι απαραίτητη η αυτοαξιολόγηση του Εργαζόμενου, προκειμένου να προχωρήσει η
διαδικασία αξιολόγησης.
Μετά από αυτό, καλώ όλους όσοι επιθυμούν να αυτοαξιολογηθούν να έλθουν στο
Γραφείο Διοίκησης όλες τις εργάσιμες ώρες για να πάρουν το σχετικό έντυπο
.
Αν δεν έλθουν μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες από σήμερα, ήτοι μέχρι και την Τετάρτη
08/10/2014, τότε θεωρώ ότι δεν επιθυμούν να αυτοαξιολογηθούν και θα στείλω στους
Προϊσταμένους τους τα έντυπα αξιολόγησης που πρέπει να συμπληρώσουν
.
Ευάγγελος Ι. Βουμβουλάκης
Διοικητής

http://www.ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου