Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Με συγκεντρώσεις υποδέχονται την Task Force στη Θεσσαλονίκη

Με συγκεντρώσεις υποδέχονται την Task Force στη Θεσσαλονίκη 
Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν γιατροί, εργαζόμενοι στην υγεία και πολίτες στην task force για την Υγεία που βρίσκεται από σήμερα μέχρι και τις 17 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ελέγξει τη πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Αν και δεν είναι γνωστό το πρόγραμμα της γερμανικής αντιπροσωπείας, έχει διαρρεύσει πως η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας στη Μηχανιώνα και ήδη κάτοικοι της περιοχής προετοιμάζουν την υποδοχή της με συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής.

Από τη πλευρά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Ιατρείου καθώς και σύλλογοι ασθενών που παραχώρησαν την Τρίτη συνέντευξη τύπου, δήλωσαν πως η task force είναι ανεπιθύμητη στη πόλη.
Γιατροί και ασθενείς περιέγραψαν τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με 8 και 10 ώρες αναμονής των ασθενών στις εφημερίες, με υλικά χαμηλής ποιότητας που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο των ασθενών καθώς και με εξαθλιωμένους από τις υπερωρίες γιατρούς.
"Σήμερα είχαμε συνάντηση με το διοικητή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου για τα ζητήματα της αιμοκάθαρσης. Το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο προμηθεύεται φίλτρα αιμοκάθαρσης με μόνο κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα φίλτρα που προμηθεύονται να παρουσιάζουν πολλά προβλήματα", τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρ. Καραγκιόζης.
"Ένα καλό φίλτρο παρατείνει το προσδόκιμο του ασθενή. Ένα προβληματικό φίλτρο μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στο θάνατο του ασθενή", σημείωσε.
Παρότι οι γιατροί του Ιπποκρατείου καθώς και γιατροί από άλλα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ενημερώσει τον ΕΟΦ για τα συγκεκριμένα φίλτρα που προέρχονται από την Αίγυπτο, ο ΕΟΦ δεν έχει ανταποκριθεί και σήμερα το Ιπποκράτειο ανανέωσε τη προμήθεια. "Μας οδηγούν στον ιδιωτικό τομέα" τονίζει ο Πρόεδρος των νεφροπαθών λέγοντας πως όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα μετατρέπονται σε "πειραματόζωα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου