Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

  Κουρουμπλής: Διαφανές σύστημα Υγείας χωρίς διακρίσεις
Σε ένα καθαρό, αποτελεσματικό, λειτουργικό και διαφανές σύστημα Υγείας, που θα είναι προσπελάσιμο και χωρίς διακρίσεις, στοχεύει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος κατέστησε σαφές πως για να στηριχθεί αυτό «θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες».
Μιλώντας στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα στο Μάιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο της νέας φαρμακευτική πολιτικής, ενώ αύριο ή μεθαύριο θα δημοσιευθούν οι επιτροπές διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι άνοιξε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, που προκειμένου να μην φορολογηθούν παρουσιάζουν κέρδη από 0,5 έως 1%, τη στιγμή που οι ελληνικές φαρμακευτικές παρουσιάζουν κέρδη 15%.
Σύμφωνα με τον υπουργό, τα κέρδη που θα εξασφαλιστούν από τη φορολόγηση των πολυεθνικών φαρμακευτικών, θα συμβάλλουν στη μείωση της συμμετοχής των πολιτών στη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ «θα στηριχθεί η παραγωγή του ποιοτικού ελληνικού γενόσημου φαρμάκου, διότι στην Ελλάδα υπάρχουν και αξιόλογα ερευνητικά κέντρα όπου γίνεται έρευνα και η τεχνογνωσία».
Καταλήγοντας, ο κ. Κουρουμπλής, αφού υπογράμμισε ότι θα «διαπραγματευτούμε με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές ως ίσος προς ίσο και θα απαιτήσουμε τα φάρμακα που καταναλώνονται στην Ελλάδα να παράγονται στη χώρα μας σε συνεργασία με ελληνικές εταιρίες. Έτσι, μαζί με την παραγωγή φαρμάκων θα εξασφαλίσουμε και θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους», σημείωσε: «Θέλουμε να δημιουργούμε και να μην ραδιουργούμε»

 http://www.newsbomb.gr/ygeia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου