Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται 1.093 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!


Έρχονται 1.093 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!



Με βήμα ταχύ κινείται η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου εντός του 2015 να έχουν ολοκληρωθεί οι 3.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Ξανθός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus είναι θέμα ημερών η προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ 1.093 θέσεων για τα νοσοκομεία. Οι προσλήψεις αφορούν σε όλες τις ειδικότητες, δηλαδή σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Σε αυτή τη φάση, όμως, οι θέσεις που αφορούν σε γιατρούς μέσω αυτής της προκήρυξης θα είναι ελάχιστες.

Ωστόσο, σε ένα περίπου μήνα έρχεται νέα προκήρυξη η οποία θα αφορά κυρίως σε υγειονομικό προσωπικό. Πρόκειται για τη 2η δέσμη προσλήψεων που ανακοίνωσε ο Ανδ. Ξανθός και η οποία έχει ήδη λάβει έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Η προκήρυξη αυτή θα αφορά περίπου 2.500 θέσεις γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και λοιπού.
Έως τότε, οι επείγουσες ανάγκες θα συνεχίσουν να καλύπτονται με επικουρικό προσωπικό.
Ο νέος υπουργός Υγείας – όντας και ο ίδιος νοσοκομειακός γιατρός – πιθανώς έχει πάρει το ζήτημα προσωπικά, αφού η πραγματοποίηση 4.500 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην Υγεία που είχε χιλιοεξαγγείλει ο τέως υπουργός Υγείας της συγκυβέρνησης, Π. Κουρουμπλής, είχε μετατραπεί στο πιο σύντομο αστείο στους δημοσιογραφικούς κύκλους.
Όπως άλλωστε προκύπτει και από τα λεγόμενα του Ανδ. Ξανθού στις 6 Οκτωβρίου 2015, στον απολογισμό της 8μηνης κυβερνητικής θητείας, πέρα από τους όποιους προγραμματισμούς-σχεδιασμούς για την κάλυψη των τεράστιων κενών θέσεων στην Υγεία, το μόνο χειροπιαστό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η παράταση της θητείας όλου του επικουρικού προσωπικού μέχρι 31/12/15, η απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών γιατρών και η αύξηση του χρόνου των συμβάσεων από 1 σε 2 ή και 3 χρόνια.

Ας ελπίσουμε ότι τα αστεία τέλειωσαν και πως η κυβέρνηση πλέον μετράει πιο σοβαρά τα λόγια της…
 http://virus.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου