Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Αλλάζουν όλες σχεδόν οι διοικήσεις στο ΕΣΥ, προσλήψεις & αισθητή βελτίωση του συστήματος

Αλλάζουν όλες σχεδόν οι διοικήσεις στο ΕΣΥ, προσλήψεις & αισθητή βελτίωση του συστήματος

 
Μεγάλες αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.
Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών διοικητών και αναπληρωτών θα φύγει και θα αντικατασταθεί με άλλους, οι οποίοι αφού αξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, θα περάσουν οι φάκελοί τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται εντός του Νοεμβρίου, εκτιμά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Γενικότερα στο θέμα της υγείας, θα υπάρξει αισθητή βελτίωση και αλλαγές, τόνισε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
«Θα δείτε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ότι θα υπάρχει μια αισθητή βελτίωση της κατάστασης, τόσο σε σχέση με το προσωπικό, όσο και σε σχέση με την λειτουργία των νοσοκομείων και των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας», επεσήμανε και συνέχισε:
«Ένα μήνα τώρα που δεν έχουμε μιλήσει έχει γίνει μια τεράστια δουλειά προετοιμασίας. Τεράστια δουλειά. Και θα φανεί σε πολλαπλά επίπεδα, από το ΕΚΑΒ [...] μέχρι τον ΕΟΠΥΥ, μέχρι τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις και τα λοιπά».
Για τις προσλήψεις, ο κ. Πολάκης υπογράμμισε, ότι «βγήκε και η προκήρυξη για τις 985 θέσεις συνολικά. Θα γίνει η κατανομή μέσα στις επόμενες μέρες των 2.400 ανά υγειονομική περιφέρεια και ανά κατηγορίες προσωπικού. Έχουμε έρθει σε επαφή με τον ΑΣΕΠ. Ο στόχος είναι, και θα κριθεί και το ΑΣΕΠ από αυτό, να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα πριν τα Χριστούγεννα, για να μπορούμε να διορίσουμε κατευθείαν από τον Γενάρη με τα προσωρινά αποτελέσματα και με βάση τους τελικούς πίνακες που θα προκύψουν από αυτόν τον διαγωνισμό θα είναι και οι πίνακες από τους οποίους θα γίνουν διορισμοί, και από την επόμενη προκήρυξη, η οποία θα βγει σε τέτοιο χρονικό διάστημα που να μην καθυστερήσει πάλι στην επιλογή».
Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών, κατέληξε ο κ. Πολάκης, τονίζοντας, ακόμη, ότι «αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι μέσα σε οκτώ μέρες διορίστηκαν 58 επικουρικοί, που δεν είχαν διοριστεί για πολλούς μήνες, ενώ θα υπάρξει μια σχετική έκρηξη στους διορισμούς με την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής των προϋπολογισμών». 

http://www.onmed.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΕΥΡΩ Η ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ¨ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή