Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Πριν από τα Χριστούγεννα οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ


 
Πριν από τα Χριστούγεννα οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥΠριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να τοποθετηθούν οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Αυγή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας ότι με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας με στόχο την υλοποίηση του πολιτικού σχεδιασμού για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
«Έχουμε ξεκινήσει αλλαγές μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των δημοσίων νοσοκομείων, μετά την ψήφιση τροπολογίας που αποκαθιστά προβλήματα νομιμότητας που προκύπτουν από την αντικατάσταση διοικητών, υποδιοικητών και μελών Δ.Σ. σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Η αρχή έχει γίνει από την Κρήτη και τον Έβρο και ακολουθούν η Ήπειρος, το Ιόνιο και η Πελοπόννησος», τονίζει ο κ. Πολάκης προσθέτοντας: 
«Όσον αφορά τους διοικητές και τους υποδιοικητές, την
επόμενη εβδομάδα η Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης, με βάση τις εισηγήσεις των ΥΠΕαρχών που έχουν ήδη γίνει, εξετάζοντας βιογραφικά και μετά από συνέντευξη με αυτούς, θα αποφασίσει ποιοι θα παραμείνουν από τους σημερινούς διοικητές και υποδιοικητές. Μετά θα απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση βιογραφικών και αιτήσεων από όλους τους ενδιαφερομένους.
Και πάλι η Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης, μετά από εξέταση των βιογραφικών τους και συνέντευξη, θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία ποιοι θα προσληφθούν. Αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5-10 Δεκεμβρίου. Οι πρώτοι νέοι διοικητές θα έχουν αποφασιστεί πριν από τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων στις θέσεις τους.» 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ακόμη στην συνέντευξή του ότι «Δεν θα είναι κριτήριο τα κομματικά ένσημα. Θα επιλεχθούν άνθρωποι που θα έχουν σχέση με τον χώρο της Υγείας και σπουδές στη διοίκηση τόσο μεγάλων οργανισμών, όπως τα νοσοκομεία, αλλά θα πρέπει να δεσμεύονται στην υλοποίηση του σχεδιασμού ανάταξης και βελτίωσης του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.»  http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου