Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Υπουργείο Υγείας: Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο

Υπουργείο Υγείας: Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείοΜέχρι σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με 850 εκατ. ευρώ. Τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Παράλληλα, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να έχει αποπληρώσει σημαντικό μέρος των οφειλών του προς το νοσοκομείο, ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Μέχρι σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με 850 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 175 εκατ. ευρώ της επιχορήγησης του 2015 θα δοθούν μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει νοσοκομείο και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού, καθώς, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των βασικών κοινωνικών αγαθών όπως η δημόσια υγεία».http://www.reporter.gr


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου