Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

'Aδωνις: «Ο ΕΟΠΥΥ δεν καταρρέει»

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο αρμόδιος υπουργός. 
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «σίγουρα είναι πάρα πολλοί οι ανασφάλιστοι. Πρόσβαση στη νοσηλεία έχουν όλοι», είπε, προσθέτοντας πως «γι’ αυτό φτιάχνουμε το εισιτήριο της υγείας. Έχουν γίνει 40.000 αιτήσεις και έχουν δοθεί 15.000 εισιτήρια για την ώρα. Δίνουμε 900.000 δωρεάν φάρμακα. Μη νομίζει κάποιος ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί γι’ αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση», είπε. 

Και πρόσθεσε ότι υπάρχουν προβλήματα στα νοσοκομεία. «Έχω προκηρύξει τρεις θέσεις επικουρικών. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ έχουν προβλήματα. Μην τα απαξιώνουμε όμως σε μεγάλο βαθμό. Κανένας δεν έχει πει ότι δεν παρέχονται στην Ελλάδα υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες ευρωπαϊκού κράτους. Μη βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισοάδειο. Έχει πάρα πολλούς καλούς γιατρούς. Όποιος φτάνει στο νοσοκομείο, νοσηλεύεται και του παρέχουμε φροντίδα», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης. 

Και τόνισε ότι «πρέπει να σκιστούμε για να είναι αξιοπρεπείς. Το φαινόμενο της αναμονής δεν είναι ελληνικό φαινόμενο».

Αναφερόμενος στο περιβόητο στοίχημα που είχε βάλει με εργαζομένους του ΕΣΥ είπε ότι «το στοίχημα κερδήθηκε. Ο συγκεκριμένος κύριος με τον οποίο έβαλα στοίχημα ήταν μία συγκεκριμένη περίπτωση. 

Τον είχα δει 17 φορές. Για κομματικούς λόγους άρχισε την ίδια ιστορία». Και τόνισε: «Ο ΕΟΠΥΥ δεν καταρρέει. Θα τον σώσουμε. Μη βλέπουμε μόνο τη μιζέρια». Και πρόσθεσε πως «όλα τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ». 

 
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου