Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Άδωνις Γεωργιάδης: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών που υπερσυνταγογραφούν

Άδωνις Γεωργιάδης: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών που υπερσυνταγογραφούνΟνόματα γιατρών οι οποίοι συνταγογραφούσαν μεγάλης αξίας διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ , δεσμεύτηκε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την προσεχή εβδομάδα ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο Health Word 2013 το πρωί της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου.


Ενδεικτικά ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε την περίπτωση γιατρού σε επαρχιακή πόλη που μέσα σε ένα μήνα έγραψε διαγνωστικές εξετάσεις αξίας 450.000 ευρώ.
«Έχουμε εξελίξεις και σύντομα θα παρουσιάσω όλα τα στοιχεία. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι» τόνισε ο υπουργός Υγείας.


Αναφορικά με τα φάρμακα που πήραν τιμή το καλοκαίρι ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα ενταχθούν στη θετική λίστα με συγκεκριμένους όρους και με βάση το τι γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι στόχος είναι η αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων που θα βοηθήσει στη εξοικονόμηση πόρων στο σύστημα Υγείας.


 ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου