Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλο ειρηνικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Μεγάλες αντιφασιστικές και αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις στηνΑθήνα και τιςάλλες πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων και πολιτών δηλώνοντας την απόφασή τους να συντρίψουν το Φασισμό και τις μνημονιακές πολιτικές που εκτρέφουν το φασιστικό φαινόμενο..

Από τις 18.00 περίπου ξεκίνησε να συρρέει πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση στην Αθήνα στο Σύνταγμα ενώ στο ίδιο σημείο έφτασαν οι προσυγκέντρωσεις από την Πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια.,
Στην λαοθάλασσα, που έχει κατακλυσει στο Σύνταγμα κυριαρχούν συνθήματα τόσο κατά των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής όσο και των μνημονιακών πολιτικών που τους τροφοδοτούν.
Η πλατεία Συντάγματος είχε σήμερα το βράδυ κυριολεκτικά βουλιάξει από το τεράστιο πλήθος, στο οποίο ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της νεολαίας,.
Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό εκ μέρους των οργανωτών από τον Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Δ. Μπράτη, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο αγωνιστής του Αντιδικτατορικού Αγώνα και εκφωνητής του Πολυτεχνείου Δ. Παπαχρίστος. Η Συγκέντρωση ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ με συναυλία με αντιφασιστικά και τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.
Η αστυνομία, ακολουθώντας κυβερνητικές εντολές, εντελώς αυταρχικά και αναίτια έχει προχωρήσει στο κλείσιμο των σταθμών του ΜΕΤΡΟ "Πανεπιστήμιο", "Ευαγγελισμός", "Κατεχάκη" και "Σύνταγμα", με απώτερο στόχο να αποτρέψει την πρόσβαση των διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα,  έχει αναλάβει τη φύλαξη των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων, η οποία και έχει αποκλειστεί.
Ανοικτή προβοκάτσια από τα μνημονιακά μέσα ενημέρωσης.
Σε μια προσπάθεια να σπιλώσουν τον αγώνα των εργαζομένων και του λαού τα μνημονιακά μέσα μιλούν για επεισόδια στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο, ενώ στο σύνταγμα κυριολεκτικά δεν «άνοιξε μύτη».
Με αφορμή την πορεία της Ανταρσία και αντεξουσιατών προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τα επεισόδια που έγιναν στην Μεσογείων, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Σύνταγμα συνδέουν το Συλλαλητήριο με τα επεισόδια αυτά. Μάλιστα γνωστό μνημονιακό κανάλι έφτασε να μιλά για επεισόδια που γίνονταν στην Πλατεία Συντάγματος.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των Συνδικάτων και αντιφασιστικών οργανώσεων.
ygeionomikoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου