Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Εκκωφαντική σιωπή για τις διαθεσιμότητες από την ηγεσία της ΕΝΕ

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών
Δεν μας κάνει εντύπωση για τη εκκωφαντική σιωπή που κρατάει η Διοίκηση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) απέναντι στο θέμα των διαθεσιμοτήτων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία που το υπουργείο Υγείας μαζί με τη τρόικα έβαλε λουκέτο.
Όμως όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο
υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν αντιδρά στις διαθεσιμότητες, αντίθετα «αγωνίζεται» την ορθή εφαρμογή διατάξεων στην εφαρμογή του μέτρου. Μάλιστα με βάση το έγγραφο προτείνει και βελτιώσεις στα κριτήρια «αξιολόγησης» βάση των οποίων τα υποψήφια «θύματα» θα μπουν σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.
Η ταύτιση της ηγεσίας της ΕΝΕ με τις πολιτικές επιλογές του υπουργείου Υγείας και στην ουσία με τις μνημονιακές επιλογές δεν είναι σημερινή. Αποτέλεσε διαχρονικά βασικό μοχλό στήριξης των αντιυγειονομικών πολιτικών που ακολούθησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και οι μνημονιακές κυβερνήσεις που ακολούθησαν.
Η σημερινή διοίκηση της ΕΝΕ λειτουργεί περισσότερο σαν ένας ακόμα κυβερνητικός εταίρος παρά σαν ένας φορέας που προστατεύει τους Νοσηλευτές από τις επιθέσεις που δέχονται από τις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές.
Άλλωστε η συμμετοχή στελεχών της στις επιτροπές της TASKFORCE που ο πραγματικός του ρόλος είναι το χτύπημα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία αγωνίζονται ενάντια στα λουκέτα και τις διαθεσιμότητες η Διοίκηση της ΕΝΕ αγωνιά λοιπόν για την σωστή εφαρμογή του μέτρου των διαθεσιμοτήτων. Τι άλλο να σχολιάσουμε εμείς…
Οι Νοσηλευτές έχουν κρίση για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τη στάση της ηγεσίας της ΕΝΕ
Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο της ΕΝΕ

http://www.ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου