Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΟΠΥΥ στην εντατική

 Ο ΕΟΠΥΥ στην εντατική"Ο ΕΟΠΥΥ στην εντατική "είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό. Με την ίδια ανακοίνωση το προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαστηριακών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 11 πμ στην
αίθουσα ΠΟΕ – ΟΤΑ με βασικό αντικείμενο συζήτησης την κινητικότητα-διαθεσιμότητα στον χώρο της δημόσιας υγείας και την «απαξίωση» του ΕΟΠΥΥ.

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Με την μη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, χωρίς τμήμα προμηθειών, χωρίς μηχανοργάνωση και με τη διάλυση του συστήματος των ραντεβού, κατάφεραν οι τοπικές μονάδες υγείας να μην έχουν την επισκεψιμότητα που θα έπρεπε να έχουν. Αμέλεια, δόλος, ανικανότητα, κακή πληροφόρηση – έλλειψη πολιτικής βούλησης; Τί από όλα αυτά συνετέλεσε ώστε να μη λειτουργούν οι μονάδες όπως θα έπρεπε για να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον ασφαλισμένο; Ποιοί άραγε δεν θέλουν ο ΕΟΠΥΥ να είναι υπηρεσία πρότυπο;»

Οι εργαζόμενοι καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει ξεκάθαρη θέση και να μην ακούει πλέον τις Κασσάνδρες ότι ο ΕΟΠΥΥ, δεν προσφέρει τα αναμενόμενα και είναι ζημιογόνος. "Άλλωστε στην πράξη αποδείχθηκε ότι οι εκροές των ασφαλισμένων - είτε για εξέταση είτε για διαγνωστικές εξετάσεις - εκτός των δομών του ΕΟΠΥΥ - στοιχίζουν ακριβά και είναι ασύμφορες."

Επίσης στην ανακοίνωση τους παραθέτουν τα παρακάτω αιτήματα:
• Την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων γιατρών
• Άμεση αξιοποίσηση των δομών του ΕΟΠΥΥ καθώς και του Ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού..
• Όχι στη συρριίκνωση και το κλεισιμο των μονάδων
• Όχι στα συμφέροντα και τους μεγαλοεργολάβους της υγείας
• Όχι στην κινητικόητα διαθεσιμόητα –απολύσεις
• Δημόσια και δωρεάν υγεία για τον εργαζόμενο και τον ασφαλισμένο


«Η λειτουργία του ΕΟΠΠΥ είναι μονόδρομος !» τονίζουν οι εργαζόμενοι και ζητούν από το υπουργείο υγείας να καλέσει τους εργαζομένους σε έναν ειλικρινή διάλογο διαβεβαιώνοντας ότι είναι διατεθειμένοι «να βάλλουν πλάτη ακόμα και τώρα»

 Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου