Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Νοσηλευτές κατά ...ζουρλομανδύα! Τι απαντούν στην κόντρα Άδωνι-Παναγούλη

Νοσηλευτές κατά ...ζουρλομανδύα! Τι απαντούν στην κόντρα Άδωνι-ΠαναγούληΤα πάνω κάτω έφερε στο χώρο της υγείας η πρόσφατη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον των εργαζομένων της Πολυκλινικής ότι “θα έπρεπε να σας απολύσουμε να δείτε τι εστί βερίκοκο”! Ακολούθησαν πολλά αρνητικά σχόλια αλλά και βολές από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ.Παναγούλη που μίλησε για ζουρλομανδύα αλλά και για ανάγκη ...νοσηλείας του υπουργού Υγείας! Τι απαντούν οι νοσηλευτές των ψυχιατρικών νοσοκομείων της Αττικής 


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Φωτιές έχει ανάψει η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη περί ...βερίκοκου καθώς προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκάλεσε καρνάβαλο, γελωτοποιό και ψυχοπαθή μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναπαρήγαγε τη δήλωση Παναγούλη από το δικό του twitter λέγοντας χαρακτηριστικά: “χωρίς λόγια ...όπως στις γελοιογραφίες.

Σειρά όμως να πάρουν θέση στο θέμα είχαν σήμερα οι νοσηλευτές των ψυχιατρικών νοσοκομείων της Αττικής (Σύλλογος νοσηλευτών ψυχιατρικών νοσοκομείων ΕΣΥ) οι οποίοι καταφέρονται κατά του Στ.Παναγούλη λέγοντας; “Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής καταγγέλλει απερίφραστα τη δήλωση του Βουλευτή του Σύριζα κ. Παναγούλη, όπου αναφερόμενος στο προσωπικό του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» σε τυχόν επίσκεψη του Υπουργού Υγείας σε αυτό, το παροτρύνει να κάνει χρήση «ζουρλομανδύα».

Θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Παναγούλη ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια τεράστια προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα πλαίσια της μεταρρύθμισης και τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας και δεν μπορεί κανένας και ακόμη περισσότερο ένας εκπρόσωπος ενός πολιτικού κόμματος, να στιγματίζει με αυτές του τις δηλώσεις έναν ολόκληρο χώρο, ιδιαίτερα ευαίσθητο”.

Μάλιστα μιλούν και για το στίγμα σε βάρος των ασθενών που ενισχύεται από τις δηλώσεις Παναγούλη: “ δεν παρακολουθεί όλες αυτές τις εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγείας και με μια του φράση, άκρως απαράδεκτη, εξοργίζει το σύνολο του προσωπικού που απασχολείται σε αυτές, ματαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλλουν και παράλληλα, ενισχύει το στίγμα απέναντι στον ψυχικά ασθενή και στην ψυχική ασθένεια καθώς επίσης και τις υπηρεσίες οι οποίες έχουν αναλάβει να φροντίσουν τους ασθενείς με κάποια ψυχική διαταραχή”.
Ζητούν τέλος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει... 



http://www.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου