Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι φαρμακοποιοί θα ελέγχουν την ασφαλιστική ενημερότητα


Οι φαρμακοποιοί θα ελέγχουν την ασφαλιστική ενημερότηταΑπό τους φαρμακοποιούς ζητεί ο ΕΟΠΥΥ να πραγματοποιούν έλεγχο ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλισμένου.

Με έγγραφό του προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός επισημαίνει ότι ο γιατρός που θα

συνταγογραφεί, αλλά και ο φαρμακοποιός που θα εκτελεί τη συνταγή, θα δέχεται ένα μήνυμα στον υπολογιστή του με το οποίο θα ενημερωθεί για την έλλειψη του ασφαλιστικού δικαιώματος.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης απάντησε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι η προσπάθεια πρέπει να στραφεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και όχι στους φαρμακοποιούς:

'Οι φαρμακοποιοί δεν γνωρίζουν, ούτε έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις – έτσι κι αλλιώς – περίπλοκες διαδικασίες βεβαίωσης ασφαλιστικής ικανότητας, που καθίστανται ακόμη περισσότερο περίπλοκες με τις κατά καιρούς ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, παρατάσεις κλπ. που λόγω της κρίσης είναι σύνηθες φαινόμενο.

Επιπλέον δεν αντιλαμβανόμεθα γιατί πρέπει ο φαρμακοποιός να ελέγξει και να βεβαιώσει την ισχύ της ασφαλιστικής κάλυψης που προηγουμένως έχει πραγματοποιήσει ο γιατρός'.
http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου