Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο από την Πέμπτη στη Λιβαδειά

nos01
Την άμεση ενημέρωση των πολιτών και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα την πραγματοποίηση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου χωρίς να αποκλείονται και οι δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι φορείς της Λιβαδειάς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Λεβαδέων στο συνεδριακό κέντρο «Χ. Παλαιολόγος» στην Κρύα σε μια προσπάθεια να σταματήσει η υποβάθμιση του νοσοκομείου.
Μπροστά την πολιτική της κυβέρνησης «που οδηγεί σε απαξίωση το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς» φορείς και πολίτες εκτιμούν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν του αγώνα.

Για μια ακόμα φορά αναδείχθηκαν τα προβλήματα και η διαπίστωση ότι το νοσοκομείο «στέκεται» χάρη στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι γιατροί και όλο το προσωπικό κάτι όμως που δεν αρκεί για την συνέχιση της λειτουργίας του.
Δυστυχώς η εικόνα της συγκέντρωσης δεν ήταν και η καλύτερη αφού οι απουσία πολιτών αλλά και φορέων που είχαν προσκληθεί (;) ήταν αισθητή και φυσικά σχολιάστηκε.
nos02
Για δυναμικές λύσεις που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου και όχι στην  περαιτέρω απαξίωση του μίλησε η νέα Δήμαρχος Λεβαδέων , Γιώτα Πούλου, τονίζοντας ότι  «το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς πρέπει να έχει άρτια λειτουργία προς όφελος όλων των πολιτών».
Παράλληλα η κ. Πούλου έδωσε έμφαση στην ενημέρωση του κόσμου που θα συμβάλει και στην επιτυχία των κινητοποιήσεων.
«Μια από τις άμεσες κινητοποιήσεις που αποφασίστηκε είναι η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης και θα μοιράσουμε ένα κείμενο προς ενημέρωση των δημοτών. Επίσης θα λειτουργήσουν και ομάδες ενημέρωσης που θα επισκεφτούν όλα τα χωριά και όλες τις όμορες περιοχές».
Την δυσαρέσκεια του για την συμμετοχή της συγκέντρωσης έδειξε ο Γιάννης Αποστόλου δηλώνοντας ότι η αυτοδιοίκηση βρίσκεται υπό διάλυση και ότι αν δεν δραστηριοποιηθούν γρήγορα οι φορείς για το Νοσοκομείο το κλείσιμο του θα είναι αναπόφευκτο.
«Δυστυχώς σήμερα νιώθω πολύ απογοητευμένος καταρχήν από την απουσία φορέων και δημοτικών συμβούλων. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να παρευρίσκονται  7 με 8 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 33. Φαίνεται ότι οδηγείται και η αυτοδιοίκηση στην διάλυση, όπως και το Νοσοκομείο. Σύνορα στην υγεία δεν υπάρχουν και δυστυχώς φαίνεται ότι η κατάσταση από εδώ και πέρα θα είναι πολύ δραματική», είπε και συμπλήρωσε: «Είμαι απογοητευμένος γιατί παρακολουθώ μια συζήτηση η οποία αφορά πιο πολύ πολιτική αντιπαράθεση και μια αντιπαράθεση μεταξύ Λιβαδειάς και Θήβας. Δεν ήρθαμε για αυτόν τον σκοπό, ήρθαμε γιατί οδηγούμαστε στην πλήρη διάλυση της υγείας και πρέπει να βρεθεί λύση».
nos04
Την άμεση κινητοποίηση των δημοτών και την ενημέρωση τους για το θέμα του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς ζήτησε και ο Νώντας Κοτσικώνας εκφράζοντας την άποψη ότι ο αγώνας είναι η μοναδική λύση στην κατεύθυνση άσκησης πίεσης προς κυβέρνηση για επανδρωθεί άμεσα το Νοσοκομείο με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
«Είναι δεδομένο και είναι απόφαση κυβερνητική η υποβάθμιση της υγείας», είπε ο κ. Κοτσικώνας και πρόσθεσε: «Πρέπει να έχουμε στον νου μας για την Υγεία ότι η πολιτική επιλογή πρέπει να αλλάξει και αν μπορούμε να πετύχουμε κάτι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις κινητοποιήσεις».
nos05
Από την πλευρά του ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς κάλεσε όλους τους πολίτες να αντιδράσουν  και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους ενάντια σε κάθε πολιτική της κυβέρνησης που τους στερεί κάθε κοινωνικό αγαθό, όπως είναι η υγεία, το ρεύμα αλλά και το νερό.
«Εμείς το έχουμε καταγγείλει από τα πρώτα μνημόνια που υπόγραφαν ποια θα ήταν τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα είναι η υποστελέχωση των δύο νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας ενώ διώχνουν και τους γιατρούς και από τα αγροτικά ιατρεία και πηγαίνουν  στο Λιδορίκι να κάνουν εφημερίες από την Αράχωβα και τις Ερυθρές. Έτσι αντιλαμβάνονται την υγεία οι σημερινοί κυβερνώντες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εφαρμόσουν τα μνημόνια, να επιστρατεύουν τον κόσμο, να τους ντύνουν στο «χακί» και να ξεπουλούν την δημόσια περιουσία. Πρέπει οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να μην κάθονται στον καναπέ, να είναι στον δρόμο και να διεκδικούν. Να μην κάνουν ανάθεση σε κανέναν και σε καμία κυβέρνηση», είπε σχετικά.
Παράλληλα ο κ. Σταθάς δεν άφησε αναπάντητα και όσα ακούστηκαν ή υπονοήθηκαν περί ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι ότι και για τη κατάσταση του νοσοκομείου φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο για τις εκρήξεις στο ηλιακό μας σύστημα δεν μας έχουν πει ακόμα».
Να σημειωθεί τέλος ότι ο δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο σχετικά με τις αποσπάσεις υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.
«Με δεδομένη την αδυναμία πρόσληψης νέου προσωπικού για τη στελέχωση των κενών στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, παρακαλούμε για την άμεση επιστροφή τους έτσι ώστε να μπορεί το Νοσοκομείο να επιτελεί απρόσκοπτα την αποστολή του και να προσφέρει στους πολίτες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, την οποία εξυπηρετεί, υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγγελής και καταλήγει: «Αυτό που ολόκληρη η τοπική κοινωνία απαιτεί είναι τουλάχιστον να μην μας στερήσετε αυτό που δεν μπορείτε να μας προσφέρετε αναφορικά με την κάλυψη των κενών που έχουν δημιουργηθεί».

http://viotianet.gr 
 
nos06
nos07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου