Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

"Καταρρέουν" νοσοκομείο και δομές Υγείας στην Ευρυτανία λόγω υποχρηματοδότησης


«Καταρρέουν» το νοσοκομείο και οι δομές υγείας της Ευρυτανίας, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και την υποχρηματοδότησης, σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών του νομού. 
Ενδεικτικό είναι ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο αλλά και η παθολογική κλινική κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ «κόπηκε» κατά 300.000 ο ήδη «ψαλιδισμένος» προϋπολογισμός. 

Όπως αναφέρει η Ένωση, λόγω των περικοπών το νοσοκομείο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις υλικών. Τυπικό παράδειγμα είναι π.χ. η αδυναμία εκτέλεσης οφθαλμολογικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο, γεγονός που αναγκάζει ηλικιωμένους κυρίως πολίτες (και όχι μόνο) είτε να μην υποβάλλονται στις αναγκαίες εγχειρήσεις, είτε να μετακινούνται σε άλλα κέντρα με ταλαιπωρίες και οικονομική επιβάρυνση. 
Καταλήγοντας η Ένωση Γιατρών ζητά την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και μη ιατρικού προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου κατά πρώτο λόγο και του Κ. Υγείας Δ.
Φραγκίστας στη συνέχεια, και του ΕΚΑΒ. Επίσης, ζητά επαρκή χρηματοδότηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και του Κ. Υγείας.

http://www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου