Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Διοικητές ΕΣΥ και ….πολιτικών αποχρώσεων

ONMED. Ένα ακόμη crash test ετοιμάζεται να περάσει την εβδομάδα που μας έρχεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς μετά την κινητικότητα που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή – και μάλλον χωρίς να ανοίξει μύτη- ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσει τα ονόματα των διοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή των προσώπων τα οποία θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Αλλωστε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο, είχε ανακοινώσει ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με την επιλογή των διοικητών.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα βιογραφικά των προσώπων ή τους δείκτες αποτελεσματικότητας τους οποίους έχει καταγράψει η σχετική Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας σε όσους ήδη υπηρετούν στο σύστημα.

Ενα ακόμη στοιχείο που λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του ο υπουργός, αφορά στις …πολιτικές πεποιθήσεις των διοικητών. Ο κ. Γεωργιάδης επιθυμεί να υπάρχει στην «ζυγαριά» ισορροπία, να είναι δηλαδή το ίδιο ποσοστό προσώπων τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως εκτός από το πολιτικό «χρώμα», αναμφισβήτητα αυτό που θα κυριαρχήσει στην επιλογή, είναι το βαρύ βιογραφικό- θα προτιμηθούν δηλαδή οι οικονομολόγοι της υγείας και τεχνοκράτες γενικότερα- αλλά και άλλοι δείκτες, όπως αποτελεσματικότητα, εξοικονόμηση, οργάνωση του νοσοκομείου, σε όσους ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν μπορεί στην αξιολόγηση των προσώπων να μην ληφθεί σοβαρά υπόψιν, η συμβολή της κυρίας Μαρίας Καρρά στο πρόσφατο επεισόδιο χρηματισμού από την πλευρά του προέδρου των εργαζομένων που σημειώθηκε στο Σωτηρία.

Οι ενέργειες της κυρίας Καρρά, οδήγησαν στην ποινική δίωξη του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων. Βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση, αν και οι εργαζόμενοι διαχώρισαν τελικά την στάση τους από τον πρόεδρό τους, καταθέτουν τον προβληματισμό τους για την στάση της κυρίας Καρρά στην υπόθεση.
 
http://iatroi.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου