Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη συνεδριάζει το ΚΕΣΥΠΕ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών) με θέμα τις συγχωνεύσεις καταργήσεις και το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.
Αυτό προκύπτει τόσο από δηλώσεις Διοικητών Υγειονομικών Υπηρεσιών αλλά και από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων που αναφέρονται σε συγκεκριμένα Νοσοκομεία που βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο «λουκέτου».
Πρέπει
να ληφθεί υπόψη ότι ο Υπουργός Υγείας σε πρόσφατες δηλώσεις έχει
αναφερθεί στην «κινητικότητα» των εργαζομένων στα Νοσοκομεία της
περιφέρειας, προσδιορίζοντας μάλιστα και τον αριθμό των εργαζομένων που
θα «υποστούν» αυτό το μέτρο, σε 900 περίπου.
Επιπρόσθετα από δηλώσεις Διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών προκύπτει ότι υπάρχουν προτάσεις πέρα από τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο Νοσοκομείων και μεταφορά κλινικών και υπηρεσιών.
Είναι λοιπόν προφανές ότι το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων Νοσοκομείων και διαθεσιμοτήτων εργαζομένων είναι προ των πυλών.
Αν όλα αυτά συνδυαστούν, προκύπτει αβίαστα ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και προειλημμένες αποφάσεις για τις επικείμενες συγχωνεύσεις καταργήσεις και τις διαθεσιμότητες που θα δρομολογηθούν με το δεύτερο κύμα και απλώς το ΚΕΣΥΠΕ θα τις επικυρώσει και τυπικά.
Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων και κινητικότητας δεν θα είναι το τελευταίο που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια των καταστροφικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο των Νοσοκομείων.
Η συγκυβέρνηση και η τρόικα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το τρίτο κύμα με χρονικό ορίζοντα τις αρχές του νέου χρόνου που θα στηρίζεται στα αποτελέσματα της ψευτοαξιολόγησης των Νοσοκομείων, θα υλοποιηθεί μέσω των νέων οργανισμών και θα αγκαλιάσει όλες τις Νοσηλευτικές μονάδες της χώρας.
Αν
μάλιστα όλα αυτά συνδυαστούν με την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει
στον ιδιωτικό τομέα τον εργαστηριακό τομέα των Νοσοκομείων, το λουκέτο
των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και την πλήρη εκχώρηση της πρωτοβάθμιας στον
ιδιωτικό τομέα, το κλείσιμο 11 Νοσοκομείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη ο
καθένας αντιλαμβάνεται ότι στο Δημόσιο δεν θα απομείνουν ούτε οι μισές δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας υγείας που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα.
Ο αγώνας για τη σωτηρία των Δημόσιων Μονάδων Υγείας από τη μνημονιακή λαίλαπα αποκτά σήμερα βαρύνουσα συμμαχία.
Μόνο
ένα κοινό μέτωπο των εργαζομένων στην Υγεία μαζί με το λαό μπορεί με
τους αγώνα να μπει εμπόδιο και να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη και θα
αποτρέψει μια υγειονομική και ανθρωπιστική καταστροφή.
http://www.ygeionomikoi.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου