Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Θα σάς υποδεχόμαστε στο 'Αττικόν' αγωνιστικά, όπως σάς αξίζει!



Θα σάς υποδεχόμαστε στο 'Αττικόν' αγωνιστικά, όπως σάς αξίζει!Ένταση υπήρξε στη συζήτηση του υπουργού Υγείας με εκπροσώπους φορέων, στην εκπομπή 'Ενικός', μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και ειδικευόμενης γιατρού του νοσοκομείου 'Αττικόν'.


Του Δημήτρη Καραγιώργου
Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη συζήτηση του υπουργού Υγείας με εκπροσώπους φορέων, το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή 'Ενικός".
Η ειδικευόμενη γιατρός του νοσοκομείου 'Αττικόν' και μέλος του ΠΑΜΕ κ. Ισαβέλλα Μαργάρα (φωτό) αμφισβήτησε έντονα τις αναφορές του κ. Γεωργιάδη, περί μη επιπτώσεων από το κλείσιμο πέντε νοσοκομείων στην Αττική.
Περιέγραψε, δε, με μελανά χρώματα τα όσα επικρατούν στο 'Αττικόν', αναφέροντας τα εξής:
Οι γιατροί έχουν να πληρωθούν τέσσερις μήνες τις εφημερίες τους.
Για 50 νοσηλευόμενους ασθενείς αναλογούν δύο νοσηλεύτριες και για 750 ασθενείς μόλις 11 τραυματιοφορείς.
Το νοσοκομείο βγάζει 100 ράντζα, τα οποία φτάνουν έως το κυλικείο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μαργάρα.
Τα μισά κρεβάτια εντατικής θεραπείας είναι κλειστά, ενώ το ίδιο συμβαίνει στα χειρουργικά τραπέζια και δύο στους τρεις αξονικούς δεν λειτουργούν.
Ο υπουργός απάντησε ότι ο ένας από τους δύο αξονικούς επισκευάστηκε πρόσφατα και επιτέθηκε στη συνδικαλίστρια, λέγοντας ότι από τη μία ζητούν προσωπικό και όταν στέλνονται 70 άτομα στο 'Αττικόν' από την κινητικότητα, αντιδρούν πάλι.
Η κ. Μαργάρα αντέτεινε ότι ζήτησαν μόνιμο προσωπικό, για να πάρει την απάντηση ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις.

Πεσκέσι

Οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο, όταν η γιατρός αναφέρθηκε στο θέμα των επεισοδίων που είχαν γίνει πρόσφατα κατά την επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο:
'Όσους κάνουν πεσκέσι τη Δημόσια Υγεία στους ιδιώτες, θα τους υποδεχόμαστε αγωνιστικά, όπως τούς αξίζει".
Ο κ. Γεωργιάδης εξανέστη, λέγοντας πως 'όποιο μέλος του ΕΣΥ διανοηθεί να τον εμποδίσει να επισκεφθεί νοσοκομείο, θα απολύεται'.
Θέση στο θέμα πήρε και ο παρουσιαστής κ. Νίκος Χατζηνικολάου, σημειώνοντας ότι κανένας δεν δικαιούται να εμποδίζει την πρόσβαση οποιουδήποτε.

http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου