Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, η 2η φάση της κινητικότητας

Με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, η 2η φάση της κινητικότηταςΗ μεγάλη ανατροπή στην υγεία έρχεται τον Δεκέμβριο. Ο υγειονομικός χάρτης ολόκληρης της Ελλάδας αλλάζει και τα πρώτα σχέδια που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν στο πλαίσιο της 2ης φάσης της κινητικότητας στην υγεία, μπορεί να φτάσουν και τις 10.000.
Ο αρχικός σχεδιασμός για τις αλλαγές που θα συντελεστούν στην περιφέρεια, θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ).

Η βασική κατεύθυνση που έχει δοθεί από τον υπουργό Υγείας είναι κάθε νομός να έχει μόνο ένα Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού θα αλλάξουν χρήση, ανάλογα με τις ανάγκες της περιφέρειας.

Ήδη, σε κάθε υγειονομική περιφέρεια αυτές τις ημέρες κατατίθενται προτάσεις για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε ο διοικητής της κάθε ΥΠΕ να υποβάλλει με τη σειρά του την ανάλογη πρόταση στο υπουργείο Υγείας.

Οι όποιες αλλαγές συντελεστούν θα γίνουν με βάση το σχέδιο που θα επικρατήσει για την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Γι αυτό το λόγο, στη β’ φάση της κινητικότητας θα μετέχουν και οι 6.000 γιατροί του ΕΟΠΥΥ που υπηρετούν σε πολυιατρεία του ΙΚΑ.
http://medispin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου