Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: «Καμπάνα» για 59 γιατρούς


ΕΟΠΥΥ: «Καμπάνα» για 59 γιατρούς Διακόπτουν τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ για τέσσερις μήνες οι 59 γιατροί οι οποίοι είχαν εντοπιστεί πριν λίγο καιρό για  προκλητές συνταγογραφήσεις αλλά και για κατευθυνόμενες παρακλινικές εξετάσεις. 



Παράλληλα, σταματά και η πιστοποίησή τους στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οπως δήλωσε σχετικά με το θέμα ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας:
«Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ διακόπτονται οι συμβάσεις 59 ιατρών με τον Οργανισμό για τέσσερις μήνες και παράλληλα σταματά η πιστοποίησή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Πρόκειται για ένα μέρος από τους 87 ιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από στατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Μάλιστα αποστέλλονται άμεσα οι φάκελοί τους στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από εδώ και πέρα το σύστημα λειτουργεί με συγκεκριμένους διαφανείς κανόνες και αρχές».



Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ  κ. Δημήτρη Κοντού αφορά σε μέρος των συνολικά 87 ιατρών που είχαν κληθεί προ μηνός να υποβάλλουν εντός τακτής προθεσμίας τις απόψεις τους για τις αιτιάσεις του Οργανισμού και οι οποίες κρίθηκαν ανεπαρκείς.   

Οι παραβάσεις των συγκεκριμένων ιατρών αφορούν σε περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, προκλητής ζήτησης κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και υπερβολικής ή κατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου