Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΠΟΕ-ΕΟΠΥΥ: καμία μονάδα του ΠΕΔΥ δε λειτουργεί στοιχειωδώς



 "Καμία μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες της χώρας". Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ κατηγορώντας της κυβέρνηση για τη μη μέριμνα ανανέωσης της σύμβασης για την τεχνική υποστήριξη του συστήμταος με συνέπεια από τις 26 μονάδες LIS (μηχανοργάνωσης των εργαστηρίων) που χρυσοπληρώθηκαν και σαπίζουν στα κουτιά τους εδώ και τρία χρόνια, να λειτουργούν μόνο οι εννέα.

Σχετικά με τις ελλείψεις στο ΠΕΔΥ οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεκάδες Εργαστήρια σε όλη την χώρα, δεν λειτουργούν, είτε από έλλειψη Ιατρών, είτε από έλλειψη αντιδραστηρίων και εξοπλισμού ενώ σοβαρά προβλήματα επίσης δημιουργούνται από το πάγωμα έγκρισης φαρμάκων, με αποτέλεσμα την έλλειψη απαραίτητων σκευασμάτων πχ καρδιολογικά, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Επίσης οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι προμήθειες του ΕΟΠΥΥ, που ήταν αποδεδειγμένα η κύρια αιτία, της σκανδαλώδους κατασπατάλησης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ασφαλιστικών πόρων, συνεχίζει να παραμένει άλυτο πρόβλημα μέχρι σήμερα για τον ΕΟΠΥΥ. Εργαστήρια 3 μήνες μετά το κλείσιμο των μονάδων να αδυνατούν  μέχρι σήμερα να δώσουν αποτελέσματα εξετάσεων στους ασθενείς που διεκπεραιώθηκαν  πριν τις 19/2/2014. Όλα αυτά για ένα σύστημα που πληρώθηκε εκατομμύρια από το Δημόσιο. 
Πολλές επαρχιακές Μονάδες ΠΕΔΥ στερούνται βασικών Ιατρικών ειδικοτήτων σημειώνουν οι εργαζόμενοι ενώ υπάρχουν Μονάδες ΠΕΔΥ που λειτουργούν με 3 και 4 Ιατρούς. Οι προ τριμήνου  εξαγγελίες του υπουργού ότι θα καλύπτονταν άμεσα τα κενά Ιατρών που θα προέκυπταν αποδείχτηκε άλλο ένα τεράστιο  ψέμα κατηγορώντας τον υπουργό ότι ενώ γνωρίζει την πραγματικότητα διαβεβαιώνει με την ανοχή των ΜΜΕ, ότι οι μονάδες λειτουργούν κανονικά ενώ οι ΔΥΠΕ για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι να σχεδιάζουν πώς θα καλύψουν τα κενά των Νοσοκομείων αδιαφορώντας για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.    

Απαιτούμε από το υπουργείο να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι μονάδες και τα εργαστήρια του ΠΕΔΥ.

Απαιτούμε  την πολιτική παρέμβαση  του Υπουργείου, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση όσον αφορά τις  προμήθειες.

http://www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου