Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

‘Αδωνις προς διοικητές νοσοκομείων: Μην ακούτε τίποτα για ανασχηματισμό

‘Αδωνις προς διοικητές νοσοκομείων: Μην ακούτε τίποτα για ανασχηματισμό 
«Μην ακούτε τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί ανασχηματισμού. Εμείς είμαστε εδώ και προχωράμε κανονικά», έσπευσε να δηλώσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης με τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας.
Ήδη, κάποιοι διοικητές είχαν σπεύσει να τον ρωτήσουν σχετικά και ο υπουργός Υγείας στη πολύ σύντομη ομιλία του επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με το γνωστό το του ύφος.

«Επειδή δεν μου αρέσει να υπεκφεύγω ποτέ της επικαιρότητας, είπε ο κ. Α. Γεωργιάδης, δεν θέλω να διαβάζετε και να ακούτε τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας κανονικά. Η Κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της. Οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι δεδομένοι και δεν αλλάζουν, το Υπουργείο Υγείας προχωρά τις μεταρρυθμίσεις και θα προχωρήσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις ημέρες που έρχονται γιατί πρέπει να τις ολοκληρώσουμε».
Ο κ. Α. Γεωργιάδης αναφερόμενος στον απολογισμό του έργου των δημόσιων νοσοκομείων για το πρώτο τρίμηνο του 2014, τόνισε ότι όλα τα νοσοκομεία βρίσκονται «εντός των στόχων» που έχουν τεθεί στον προυπολογισμό. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι εμπρόθεσμα στις υποχρεώσεις του 2014 και οι υποχρεώσεις που έχουν προς τρίτους αφορούν χρέη παρελθόντων ετών.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη καταγράφεται μία μείωση του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών, αν και η κίνηση στα εξωτερικά ιατρεία (192.000) και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (133.000) παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Αυτό που προκάλεσε προβληματισμό, ήταν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη και σύμφωνα με τα οποία υπάρχει μία υπερβολική αύξηση στην προμήθεια ορθοπεδικού υλικού και αντιδραστηρίων.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της κωδικοποιήσεως των ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου