Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΠΕΔΥ λειτουργεί μια χαρά…



Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΠΕΔΥ λειτουργεί μια χαρά…
Μέχρι τα τέλη Ιουνίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα σχέδια της για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Επισημαίνοντας ότι είναι «μια αυτονόητη υποχρέωση της χώρας ναι δώσει πρόσβαση στους ανασφάλιστους στην φαρμακευτική περίθαλψη.Η πρόταση έχει συνταχθεί από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και τον ΕΟΠΥΥ»» ενώ επανέλαβε ότι ήδη το ΠΕΔΥ δέχεται ασθενείς που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Σχετικά με τον αριθμό των ανασφάλιστων εκτίμησε ότι ανέρχονται στα 2 εκ. αρκετά λιγότεροι από όσο υπολογιζόταν έως τώρα, αλλά ο τελικός αριθμός τους θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας που έχει αναλάβει την καταγραφή τους μέσω του προγράμματος «ΑΤΛΑΣ» .
Επίσης μέχρι τον Ιούνιου το ΠΕΔΥ Θα ενισχυθεί με 900 επικουρικούς γιατρούς ανέφερε ο υπουργός Υγείας.Όπως διευκρίνισε έχει γίνει η σχετική προκήρυξη και αναμένονται άμεσα οι προσλήψεις.
Όσον αφορά την λειτουργία του ΠΕΔΥ ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε « ότι λειτουργεί μια χαρά», υποστηρίζοντας ότι το νέο σύστημα εξυπηρετεί αριθμό ασφαλισμένων ίδιο με το παλιό και αρνήθηκε ότι η τυχόν ελλείψεις γιατρών δεν δημιουργούν προβλήματα.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε δε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα ενισχυθεί και με τους γιατρούς που μεν αποφάσισαν να μην ενταχθούν στο ΠΕΔΥ αλλά έχουν ξεκινήσει να κάνουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.
Η προθεσμία των συμβάσεων λήγει σήμερα 23 Μάιου αλλά αυτή τη στιγμή ο κ. Γεωργιάδης πιθανολογεί ότι από 2.500 που αποχώρησαν πάνω από 2.000 θα είναι αυτοί που θα κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

 http://medicaltv.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου