Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2014 : ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ


ΥGEIANET. Όποιος μπει στο κόπο να μελετήσει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή διαπιστώνει πως προσομοιάζει προς γκιλοτίνα, αποκεφαλίζοντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Ενδεικτικές είναι οι δαπάνες υγείας. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια κατά 620 εκατ. ευρώ λόγω μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης και των λειτουργικών εξόδων των νοσοκομείων. Μάλιστα προβλέπεται και όφελος 95 εκατομμύρια ευρώ που έχει υπολογιστεί από το εισιτήριο των ασθενών στα νοσοκομεία!
Το προσχέδιο προϋπολογισμού περιλαμβάνει και μία λαθροχειρία αντάξια της «δημιουργικής λογιστικής» της εποχής Σημίτη. Αποκρύπτει σε προσβλητικό βαθμό για τη νοημοσύνη οιουδήποτε πολίτη γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά την πραγματικότητα και ειδικά τα μέτρα που έρχονται. Τα τελευταία προβλέπονται τουλάχιστον σε 3,7 δισ. ευρώ με βάση το μεσοπρόθεσμο που έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή με νέα φορολογικά μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώαλλά και δραματικές περικοπές δαπανών ύψους 2,2 δισ. ευρώ στους τομείς των συντάξεων, Υγείας, Παιδείας και Άμυνας.
Ακόμη ένα ζοφερό έτος το 2014…
http://medispin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου