Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Στο ΣτΕ η ΠΟΕΔΗΝ

Στο ΣτΕ η ΠΟΕΔΗΝΚατά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και του Άδωνι Γεωργιάδη στρέφεται με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ΠΟΕΔΗΝ.

Γράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για πολιτικές που συρρικνώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θέτουν Υγειονομικό Προσωπικό σε διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε σήμερα προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του Υπουργού Υγείας.
Όπως αναφέρει, «με τις συγκεκριμένες προσβαλλόμενες Υπουργικές Αποφάσεις κατέβηκαν «ρολά» σε οκτώ Νοσοκομεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης και εκδίδονται Νέοι Οργανισμοί στα Νοσοκομεία με κατάργηση 770 τμημάτων, χιλιάδων κλινών και οργανικών θέσεων. Μάλιστα σε περίοδο που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας το έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι πολίτες της χώρας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 2,5 εκατ.πολίτες είναι ανασφάλιστοι και στερούνται πρόσβασης στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας. Την ώρα, θεσμοθετούνται χαράτσια, όπως τα 25€ για τη νοσηλεία, συρρικνώνονται και υποχρηματοδοτούνται Υπηρεσίες Υγεία και περνούν στη διαθεσιμότητα 1665 Υγειονομικοί, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες. «Τα Νοσοκομεία παρότι αποδεκατίστηκαν από προσωπικό με τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (εργασιακή εφεδρεία, αθρόες συνταξιοδοτήσεις και μηδενικές προσλήψεις), ο Υπουργός Υγείας μεταχειρίζεται το υγειονομικό προσωπικό ως «πειραματόζωα» των διαθέσεων της ΤΡΟΪΚΑΣ» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου