Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΛΥΣΗ των δύο Νοσοκομείων του ΙΚΑ (1ο & 7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Σε Υποβάθμιση, Απαξίωση και Διάλυση των υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας, οδηγούν οι Μνημονιακές Πολιτικές. Η στοχοποίηση των Δημόσιων και Κοινωνικών Αγαθών δεν εξαιρούν ούτε τους ευαίσθητους τομείς της Υγείας – Πρόνοιας και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης που τα εισοδήματα συρρικνώνονται δραματικά, η ανεργία και τα λουκέτα καλπάζουν και το 50% του πληθυσμού είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

                Οι πολιτικές αυτές του ΔΝΤ και του Νεοφιλελεύθερου Διευθυντηρίου των Βρυξελών ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ και ΔΙΑΛΥΟΥΝ τις υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας, αδιαφορώντας για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό.
                Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η ΔΙΑΛΥΣΗ των δύο Νοσοκομείων του ΙΚΑ (1ο & 7ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ), που εξυπηρετούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Τα σχέδια για Συνλειτουργία – Συγχωνεύσεις Υγειονομικών μονάδων, έχουν μετατραπεί σε αποφάσεις για κλεισίματα και λουκέτα, των υπό συγχώνευση φορέων για να στηρίξουν στοιχειωδώς την λειτουργία των μεγάλων υγειονομικών σχηματισμών.
                Τα σχέδια για Εφεδρείες – Απολύσεις – πρόωρες Συνταξιοδοτήσεις, έχουν αποψιλώσει τις υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας σε κρίσιμες ειδικότητες και οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας.
                Οι νέες περικοπές δαπανών που σχεδιάζονται στα υπό ψήφιση μέτρα θα δώσουν την χαριστική βολή στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ που παραπαίουν, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς προσωπικό, χωρίς υγειονομικό - φαρμακευτικό υλικό.
                Οι πολίτες θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για λιγότερες και ακριβότερες υπηρεσίες.
                Τους καλούμε μαζί με τους εργαζόμενους, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς στην δημιουργία ενός Μετώπου Υγείας που θα αποτρέψει την οριστική διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας.

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου