Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ



ΑΘΗΝΑ 3/9/2012 
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 525 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Νέος Γολγοθάς ξεκινάει σήμερα για τους ασφαλισμένους της χώρας, μετά τη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ. Οι συμβεβλημένοι γιατροί ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, ενώ τα φαρμακεία αρνούνται να εκτελούν πλέον τις συνταγές του Οργανισμού.

Το δικαίωμα στο πολύτιμο αγαθό της υγείας δοκιμάζεται για άλλη μια φορά, καθώς η πρόσβαση πλέον στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι αδύνατη. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης με 1,5 εκατ. ανέργους και το μισό πληθυσμό κάτω από τα όρια της φτώχειας αυτό είναι εγκληματικό και επικίνδυνο.

Οι κυβερνητικές πολιτικές επιλογές που στη λογική της «ανταγωνιστικότητας» ευθύνονται για την έκρηξη της ανεργίας, για τα λουκέτα των μικρομεσαίων σε συνδυασμό με την απαγόρευση χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από το κράτος, έχουν οδηγήσει σε αφαίμαξη των αποθεματικών του οργανισμού.

Η ΠΟΕΔΗΝ είναι ριζικά αντίθετη στην μετακύληση του κόστους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε απευθείας πληρωμές από τους χρήστες των υπηρεσιών, αυξάνοντας τα ποσοστά συμμετοχής και μειώνοντας τις παροχές.

Η κυβέρνηση οφείλει αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία που καταρρέει να αγνοήσει τους περιορισμούς της Τρόικας και να προχωρήσει σε άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ για να παίξουν το ρόλο τους.

Την καλούμε τέλος να θεσμοθετήσει κοινωνικούς πόρους από τα έσοδα του προϋπολογισμού, χωρίς νέες επιβαρύνσεις στα πλατειά λαϊκά στρώματα που θα ενισχύσουν τα οικονομικά του ΕΣΥ – ΕΟΠΥΥ.



Απαιτούμε:

1. Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και όλων των δημόσιων δομών υγείας

2. Να εξοφληθούν τώρα φαρμακοποιοί – γιατροί

3. Να επιστραφούν όλες οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου