Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Οι μετατάξεις των 3.000 νοσηλευτών και οι ειδικότητες στο ΠΕΔΥ

Οι μετατάξεις των 3.000 νοσηλευτών και οι ειδικότητες στο ΠΕΔΥ
Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν εξετασθεί όλα τα αιτήματα των νοσηλευτών για μετατάξεις και βάσει των μορίων που έχουν τα άτομα αυτά.

Πρόκειται για 3.000 νοσηλευτές. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για τον λόγο αυτό, το υπηρεσιακό Συμβούλιο έχει ξεκινήσει να εξετάζει τα αιτήματα, τα οποία είναι πολλά, αφού εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν εξετασθεί καθόλου.



Υπεραμυνόμενος δε της μεταρρύθμισης της Υγείας, και του νέου φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΠΕΔΥ, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το σύστημα παρά τις κραυγές και τις περί αντιθέτου ανακοινώσεις, λειτουργεί και εξυπηρετεί τον ίδιο αριθμό ασθενών, με τους μισούς γιατρούς. Μάλιστα μιλώντας στην εκπομπή του Mega Κοινωνία Ώρα Μηδέν,  τόνισε ότι πολλοί έβαζαν και στοίχημα ακόμη, ότι το ΠΕΔΥ δεν θα ανοίξει.


Πάντως στην ίδια εκπομπή δημοσιογράφος που βρισκόταν στο ΠΕΔΥ Καλλιθέας, ανέφερε ότι στο εν λόγω Κέντρο υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις ειδικοτήτων όπως ψυχιάτρου και γαστρεντερολόγου, ενώ σχολιάζοντας ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν λέω ότι θα διώξουμε τις ειδικότητες, αλλά η ΠΦΥ έχει ανάγκη κυρίως από γενικούς γιατρούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου