Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ για τις προκλητικές δηλώσεις του Διοικητή 5ης ΥΠΕ

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 5ΗΣ Υ.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο Διοικητής της 5ης  Υ.Π.Ε. κ. Λαζ. Μακρής προσπαθεί να μιμηθεί τον προϊστάμενό του κ. Γεωργιάδη.
Αντί να σταθεί με αίσθημα ευθύνης στα τραγικά προβλήματα υποστελέχωσης που παρουσιάζουν αρκετές Κλινικές και Τμήματα της Θεσσαλίας και συνολικά της 5ης  Υ.Π.Ε. ( Οφθαλμολογική, Ουρολογική, Γυναικολογική, Παιδιατρική,
Μικροβιολογικό εργαστήριο, ωρλ Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Παιδιατρική, Γυναικολογική, Αναισθησιολογικό, Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, Γαστρεντερολογική, Ογκολογικό, Αιματολογικό, ωρλ, Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, Παιδιατρική, Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λάρισας, Αγγειοχειρουργική, Ακτινοθεραπευτικό, Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας), μιμούμενος τον κ. Γεωργιάδη επιτίθεται στην ΟΕΝΓΕ και στον Πρόεδρό της, διότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου συζητήσαμε τα πανελλαδικά προβλήματα υποστελέχωσης που συνιστούν υγειονομική βόμβα και εκδώσαμε ανακοίνωση στην οποία περιλαμβάνεται και η καταγγελία των αυθαίρετων μετακινήσεων Παιδιάτρων στη Θεσσαλία (κλικ εδώ).
Ο κ. Μακρής δεν αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα στις Παιδιατρικές Κλινικές της 5ης  Υ.Π.Ε. Επιχειρεί όμως να το συγκαλύψει δικαιολογούμενος ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι Παιδίατροι να προσληφθούν ως επικουρικοί γιατροί. Ξεχνά ότι από το 2010 μηδενίστηκαν οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ λόγω μνημονιακών κυβερνητικών δεσμεύσεων, ότι οι συνταξιοδοτούμενοι και αποχωρούντες γιατροί του ΕΣΥ δεν αντικαθίστανται, ότι πάνω από 7000 νέοι γιατροί εξαναγκάσθηκαν σε μετανάστευση, ότι ακόμη και η Τουρκία προκαλεί τη χώρα μας με δελεαστικές δηλώσεις για πρόσκληση Ελλήνων γιατρών να εργαστούν με καλές αμοιβές στη Τουρκία.
Κατόπιν αυτών, προτείνουμε στον κ. Γεωργιάδη να κρατήσει στη θέση του Διοικητή της 5ης  ΥΠΕ τον κ. Λάζαρο Μακρή, μέχρι την τελική απομάκρυνση της κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.
Είναι πανάξιος μαθητής του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου