Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σχέδιο μεταφοράς των οδηγών των Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ;


Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ygeionomikoi.gr, που «κυκλοφορούν» στην οδό Αριστοτέλους, το Υπ. Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο μεταφοράς των οδηγών στων Νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση του οργανισμού.
Δεν είναι σαφές αν το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του συνόλου των οδηγών των Νοσοκομείων ή θα αφορά ένα μέρος από τους εργαζόμενους του κλάδου. Επίσης δεν είναι γνωστό αν το προσωπικό αυτό θα ενταχθεί στο σχέδιο «κινητικότητας» μέσω διαθεσιμοτήτων ή θα γίνει με απευθείας μεταφορά του στο ΕΚΑΒ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωπικό αυτό θα περάσει από ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα 3 μηνών προκειμένου να αποκτήσει την ειδικότητα του διασώστη. Μια τέτοια εξέλιξη βεβαίως, αν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, γεννά τεράστια ερωτηματικά αφού η εκπαίδευση για την ειδικότητα αυτή είναι 4 εξάμηνα.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι μια τέτοια απόφαση αν υλοποιηθεί μπορεί να «αντιμετωπίσει» εν μέρει τις ελλείψεις στη στελέχωση του ΕΚΑΒ, θα επιτείνει όμως τα προβλήματα στις δευτερογενείς διακομιδές και τα εξιτήρια των Νοσοκομείων, ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση αυτού του τομέα.
Παράλληλα η μεταφορά του συνόλου των οδηγών από τα Νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ θα αφήσει «ακάλυπτα» τα Νοσοκομεία σε ανάγκες που έχουν για τη μεταφορά εξετάσεων αλλά και άλλων υπηρεσιών που εξυπηρετεί με δρομολόγια ο συγκεκριμένος κλάδος.

http://www.ygeionomikoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου