Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τα "ράντζα έχουν τη δική τους ιστορία"...

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» των ...ράντζων στον Ευαγγελισμό,  προκαλώντας διαξιφισμούς μεταξύ γιατρών και υπουργείου Υγείας. Χθες ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου «ανέβασαν» σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με ράντζα σε διαδρόμους του Ευαγγελισμού,
προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού υγείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ειδικευόμενοι στο νοσοκομείου παρουσιάζουν εικόνες με ράντζα σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας. Μάλιστα παρουσίασαν και εικόνες από την Πολυκλινική, η οποία -σύμφωνα με τους ειδικευόμενους – έχει απαξιωθεί.
Από την πλευρά του ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «έχει γίνει λίγο γραφικό αυτό με τα ράντζα. Ράντζα υπήρχαν στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τα ανακάλυψαν τώρα αλλά θυμάμαι ότι υπάρχουν απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου».
Και υπογράμμισε: «Κακώς υπάρχουν και πρέπει να κάνουμε το παν για να τα μειώσουμε και να τα εξαφανίσουμε. Τώρα να κυνηγάνε με μια φωτογραφική μηχανή πίσω από τους ασθενείς, να δουν ποιος είναι σε ράντζο, είναι λίγο άκομψο».
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η μεταρρύθμιση η οποία είναι σε εξέλιξη γίνεται «για να λυθούν αυτά τα φαινόμενα. Δεν λύνονται τα προβλήματα σε 24 ώρες. Είμαστε καθ’ οδόν». Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, «Τα ράντζα που έχει ο «Ευαγγελισμός», είναι μειούμενα σε σχέση με το παρελθόν».
Σκάνδαλο
Αναφορικά για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά υλικά -η υπόθεση βρίσκεται στην δικαιοσύνη- ο υπουργός τόνισε σε αυστηρό τόνο: « Αδελφός μου να είναι, όποιος και να είναι, πρέπει να λογοδοτήσει. Όταν ήρθα εδώ και ανακάλυψα ότι είχε κάπως πάρει μακρά διάρκεια το θέμα αυτό, είχα δώσει εντολή και στο ΣΕΥΥΠ να ανοίξει ξανά το φάκελο και να το διερευνήσει. Είχα ζητήσει και από το ΣΔΟΕ σε συνάντησή μου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Χαίρομαι που προχωράει η διαδικασία. Εδώ μιλάμε για χρήματα του ελληνικού λαού και πρέπει να τα πάρει πίσω ο ελληνικός λαός».

http://www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου