Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Οι ασφαλιστικές μπήκαν... σφήνα μεταξύ κλινικών και ΕΟΠΥΥ

Καθοριστικό ρόλο στην διακοπή της επίσχεσης υπηρεσιών των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ διαδραμάτισαν οι πιέσεις των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που έβλεπαν ότι η διακοπή παροχής υπηρεσιών των κλινικών έθιγε άμεσα τους πελάτες τους.

Του Νίκου Σακελλαρίου - ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Όπως είχε γράψει παλαιότερα και η ʽΗʼ, η κόντρα των ιδιωτικών κλινικών (Σ.Ε.Κ.) με τον ΕΟΠYΥ για τα πρόσφατα χρωστούμενα ύψους 500 εκατ. ευρώ και τις παλαιότερες υποχρεώσεις (μέχρι 1,5 δισ. ευρώ) είχε προβληματίσει τις διοικήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες έχουν συνάψει συμβάσεις με τις μεγαλύτερες κλινικές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων.

Οι περισσότεροι πελάτες τους συνδυάζουν την ιδιωτική ασφάλιση με την κοινωνική (ΕΟΠYΥ) και έτσι η διακοπή παροχής υπηρεσιών θα στερούσε υπηρεσίες και στους πελάτες τους. Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, οι διοικήσεις των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών είχαν περάσει μηνύματα προς τους κλινικάρχες ότι σε περίπτωση που θα διέκοπταν τις υπηρεσίες τους προς τους πελάτες τους τότε θα προχωρούσαν σε λύση συμβάσεων ή θα ζητούσαν και αστικές αποζημιώσεις.

Την τελευταία εβδομάδα οι ασφαλιστικές πίεσαν προς την κατεύθυνση αυτή τις διοικήσεις των κλινικών ζητώντας διακοπή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών τους ενώ υπήρχε και δίαυλος επικοινωνίας με το υπουργείο Υγείας. Το γεγονός ότι το 60% των πελατών των ιδιωτικών κλινικών πληρώνουν μέσω των ιδιωτικών ασφαλιστικών συμβάσεων υγείας καθιστά τη σχέση των ασφαλιστικών με τις κλινικές ιδιαίτερα εξαρτημένη και με έντονη αλληλεπίδραση. Η ασφάλιση υγείας αποτελεί πλέον βασικό προϊόν και αυξάνεται με ρυθμούς της τάξης του 20% μέσα στο 2013 όταν όλες οι υπόλοιπες ασφαλίσεις φθίνουν.
 
 http://medispin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου