Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή μετανάστη γιατρού καταπέλτης για την κυβέρνηση

Της Ελένης Κορδή, ιατρoύ
«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Ονομάζομαι Κορδή Ελένη, είμαι ειδικευόμενη ιατρός παιδιατρικής στην Σουηδία, δεν ανήκω σε καμία κομματική παράταξη και σας στέλνω το παρόν μήνυμα για να σας ενημερώσω αναφορικά με την αιτία που δεν καλύπτονται οι κενές θέσεις στα προκηρυσσόμενα αγροτικά ιατρεία.
Είμαι απόφοιτος της Ιατρικής Αθήνας καθώς και 2 μεταπτυχιακών στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.
Ολοκλήρωσα την υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Αγ. Παρασκευής Χαλκιδικής και έχω να σας καταθέσω την εμπειρία μου και κατά συνέπεια τον θυμό μου για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σας αναφορικά με τα αγροτικά ιατρεία. Θυμό μου απορρέει από την αίσθησή μου, πως δεν γνωρίζετε τι θα πει αγροτικό ιατρείο.

Παρουσιαζόμουν καθημερινά σε κάποιο από τα 3 χωριά της αρμοδιότητάς μου καθώς και στο ΚΥ που υπαγόμουν κάνοντας περίπου 120 χιλιόμετρα καθημερινά με το αυτοκίνητό μου από τα Ν.Μουδανιά που διέμενα, πληρώνοντας ενοίκιο 300 ευρώ. Ο μισθός μου, μετά τις περικοπές που έγιναν το έτος 2011-2012, ήταν της τάξης των 640 ευρώ καθαρά καθώς και οι 7 ενεργές εφημερίες στο ΚΥ αντιστοιχούσαν σε 260 ευρώ επιπλέον. Κάντε τους υπολογισμούς για να καταλάβετε.

Πλέον, αμείβομαι με πολλαπλάσια χρήματα σε μια χώρα που εκτιμά τους επιστήμονες και ο μόνος λόγος για τον οποίο το φέρω βαρέως στην συνείδησή μου είναι γιατί έχω αφήσει «τους παππούδες μου και τις γιαγιάδες μου» στα χωριά μου και στην χώρα μου σε χέρια ανθρώπων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Κύριε Υφυπουργέ,

οι γιατροί δεν πάνε στα αγροτικά ιατρεία, όχι γιατί δεν τους αρέσει η ιδέα να εργαστούν και να αποκτήσουν εμπειρία, αλλά γιατί πολύ απλά γιατί δεν «βγαίνουν»! Δεν είναι δυνατόν να περιμένετε με 900 ευρώ να καλύψει άνθρωπος το αγροτικό του Λευκώνα στην Φλώρινα. Έχετε πάει ποτέ να δείτε τι σημαίνει αγροτικό ιατρείο στον Λευκώνα??

Κύριε Υφυπουργέ,

η μόνη, και το εννοώ η μόνη, ελπίδα για τον χώρο της υγείας στην χώρα μας είναι οι νέοι άνθρωποι, οι γιατροί που εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό και θα δουλέψουν, φέρνοντας μαζί τους τις ιδέες και τις πολύτιμες εμπειρίες τους που έχουν πραγματική αξία για τους καημένους τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται χρόνια τώρα σε ένα ξεπεσμένο σύστημα υγείας.

Δείξτε έλεος και κυρίως κοινό νου! Ρωτήστε για να μάθετε, πριν θεωρήσετε πως βρήκατε την χρυσή τομή! Γιατί λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά η πρότασή σας μόνο άθλια και εκβιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί. Και η ιατρική αγαπητέ Υφυπουργέ δεν μπορεί να γίνει εκβιαστικά.

Να θυμάστε πως αυτά σας τα λέει ένας άνθρωπος που έχει κάνει αγροτικό και ελπίζει κάποια στιγμή να επιστρέψει στην χώρα του με όλες του τις γνώσεις για να βοηθήσει τους «δικούς μας» ανθρώπους που πραγματικά το χρειάζονται.

Με εκτίμηση και ελπίδα να το διαβάσετε
Ελένη Κορδή
 
http://iatroi.eu VIRUS.COM.GR//

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου