Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η αποκατάσταση της τάξης



Η νοσηλευτική υπηρεσία αφού εξαρθρώθηκε με το νόμο 4052/2012 σε ότι αφορούσε στους τομείς και στους προϊστάμενους των νοσηλευτικών τομέων (άρθρο 8§2 του Νόμου 2889/2001) διαρθρώθηκε εκ νέου με την ψήφιση της τροπολογίας που κατατέθηκε στη βουλή και ψηφίστηκε στις 21/3.
Ειδικότερα, μετά την αλληλογραφία και την συνάντηση των προεδρείων της ΕΝΕ και της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υπήρξε η προφορική δέσμευση για την αίσια κατάληξη ενός προβλήματος μεγίστης θεσμικής αξίας, που έλαβε χώρα εκ του μη όντος.
Το επιστέγασμα της θωράκισης της νοσηλευτικής υπηρεσίας, ως προς την επαναφορά στην πρότερη κατάσταση το καθεστώς των νοσηλευτικών τομέων, τοποθετουμένων ιεραρχικώς μεταξύ της διευθύνσεως και των τμημάτων επήλθε και τυπικά με την έκδοση σε ΦΕΚ (άρθρο 41§ 2 Ν.4058/2012) της εν λόγω τροπολογίας.
Έκπληξη βέβαια παρατηρείται από το γεγονός, ότι ενώ η πρότασή μας ήταν συνολική και για την αποκατάσταση της περίπτωσης (η), της § 8 του άρθρου 2 του Νόμου 4052/2012, δοθέντος ότι κάνει λόγο περί του Προϊσταμένου και όχι περί του Διευθυντού της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, δεν αποτυπώθηκε στο νόμο, ως ήταν αναμενόμενο.
Με την αιτιολογία της διόρθωσης σε επικείμενο νόμο, προέβημεν στην διαδικασία σημειολογικής συλλογής των υπογραφών των Διευθυντών Νοσηλευτικών υπηρεσιών και έγινε αποστολή σχετικού εγγράφου προς τον Υπουργό και προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
Με την προσήκουσα αναμονή και όχι τον εφησυχασμό, θα πρέπει να καταλήξει επιτυχώς κι αυτό το θέμα που προκάλεσε σύγχυση στους κόλπους της Νοσηλευτικής κοινότητας και έφερε αναστάτωση στην εν τοις πράγμασι άσκησης της διοίκησης της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Ευελπιστώντας για την κατάληξη, η Ένωσή μας θα δηλώνει το «παρόν» σε κάθε τέτοιου είδους ενέργειες, ως θεματοφύλακας του επαγγέλματός μας, αρκεί βέβαια τα μέλη της να μην ξεχνάνε το νοσηλευτικό «όμαιμον».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Σκουτέλης                                            Αριστείδης Δάγλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου